Nekategorizirano

Komentar dr. Staneta Grande: “Podoba neke morale!”

Ob nastopu sedanje vlade je zagrmelo iz specialnih avantgardnih akademskih logov. Pravzaprav večina ni niti akademikov, toda med njih, če so proti Janši, jih takoj postavi slovensko neodvisno novinarstvo. Tako jim v očeh neukih, in teh je v Sloveniji preveč, dviguje ceno. Laž in polresnice so nesmrtno bojno sredstvo pravih »levakov«. 

Številni, ki so bili eksistencialno odvisni od nekdanjega režima, nekateri pa tudi povezani z UDB-o, so se »ustrašili« za demokracijo v Sloveniji. Njena mladostna nežnost naj bi bila ogrožena. Dejstev, da jo že trideset let skupaj z modrookim neprestano zavirajo v rasti, da je njihova žrtev tudi normalna levica, ki se pri nas kot normalna ne more razviti, jih ne ganejo. Smatrajo se za utelešenje vsega, kar je pametnega in dobrega v človeštvu. Izven njih je samo človeško blato, ljudje, za katere so le prikrita morišča,  izčrpane in nezasute jame zasavskih rudnikov in kraška brezna Kočevskega Roga. Dejstvo, da je zlovešča pandemija skozi odprta vrata vstopala v Slovenijo, jih niso ganila. Človek ni nič v primerjavi z njihovimi pravicami do oblasti! Kakšna razlika od nemške akademije, ki je za oblast pripravila napotke, kako socialno in gospodarsko iziti iz še nepremagane evropske katastrofe.

Te dni smo slišali, da Šarčeva stranka zahteva ustanovitev parlamentarne komisije, ki naj razišče zlorabe pri nabavi zaščitne opreme proti smrtnemu virusu. Naloga parlamentarne opozicije je nadzor vladajoče večine. Problem je v tem, da je Slovenija na prelomni točki: pandemija upada ali pa se je začasno potuhnila. Dejstvo je, da te bolezni nihče, tudi zdravniki ne poznajo v tolikšni meri, da bi kratkoročno lahko napovedali njen razplet. Sredi najbolj intenzivnih iskanj  izhoda iz krize, zaradi katere se bo naše življenje ne samo poslabšalo, ampak dolgo časa ne bomo nadomestili zamujenega,  so reševalce osumili kriminala. Ne zanikamo verjetnosti napak, tudi ne možnega kriminala, toda nekaj je mogoče preprečevati sproti, nekaj se bo dalo popraviti za nazaj, nekaj bodo trajno odnesli vojni dobičkarji. V tem trenutku je treba ogenj gasiti, ne pa ovirati gasilcev.

Znano je, da šarčeva vlada ni grozeče nevarnosti jemala resno. Spomnimo se samo javnih žalitev, ki jih je bila deležna predsednica zdravniške zbornice dr. Čebaškova, da seje paniko. Skladišča sredstev za množično pomoč v tovrstnih nesrečah, so bila prazna. Ne samo to. Ko bi bilo treba izredno delovati, je Marjan Šarec kapitulantsko in egoistično odstopil. Namesto bojev za človeška življenja, je Slovencem ponujal boj za oblast, poslanska mesta. Neresno, nezrelo, zločinsko! In sedaj bo raziskoval tuje zločine?

Znano je, da so najbolj tragični del Slovenije domovi za ostarele. Stanje v njih je katastrofalno. Kot bi jih nekdo hote izpostavljal smrti. Ne samo prostorsko, predvsem kadrovsko, kljub nečloveškim naporom tam zaposlenih niso strokovno usposobljeni za take razmere. Tudi tam zaposlene dejansko izpostavljajo smrti. Ker niso in nikoli ne bodo »akademiki«. Katera stranka je imela najdlje za ta vprašanja odgovorno ministrstvo v samostojni Sloveniji? Židanovi socialdemokrati na čelu z prof. dr. Ivanom Svetlikom, ki je tudi med podpisanimi akademiki. Namesto, da bi ga zaradi neodgovornega in slabega, če že ne zločinskega vodenja skrbi za ostarele in povečini nemočne sodržavljane raziskovali in eventualno sodili, bo sedaj njegova stranka sodila za večino časa njihove odgovorne preteklosti. Predvsem Židanovi socialdemokrati nosijo največji del odgovornosti za obstoječe stanje! Zločinci postajajo sodniki. Ne samo to. Z pomočjo »neodvisnih in svobodnih novinarjev«, v celoti jih ni za prste na rokah dveh ljudi, prepovedujejo in onemogočajo tudi zagovor in obrambo za njih večno vsega krivih. So tožniki in sodniki. To je značilnost inkvizicije. Srednjeveške in stalinsko-leninsko rdeče.

Se svet ne spreminja? Se iz zgodovine res ni mogoče nič naučiti?  Ali Slovenci nimamo spomina?

Dr. Stane Granda

Mogoče vam bo všeč