Šampionska ekipa ŽKK Cinkarna Celje foto -ŽKK CC
Šport

V visokem startu: “ŽKK Cinkarna Celje- pred začetkom sezone 2021/2022 polnimi baterijami proti vrhu”

Košarkarice Cinkarne Celje bodo v sredo, 29. septembra, z gostovanjem pri beograjskem Partizanu začele svojo 21. sezono v mednarodni WABA ligi, v soboto 9. oktobra pa jih čaka še začetek 28. sezone v slovenskem državnem prvenstvu. Aktualne državne in pokalne prvakinje so v domačem okolju opravile šest tednov priprav ter dobile vse 4 pripravljalne tekme (Grosuplje, UNI Gyor, Trešnjevka 2009 in Ježica).

Ekipo bo še 13. sezono zapored vodil  uspešen in mednarodno priznan trener Damir Grgić, ki mu bodo pri delu pomagali njegov pomočnik Jure Krajnc, trener za telesno pripravo Benjamin Ograjšek in fizioterapevtka Althea Gwashavanhu.

V igralskem kadru v primerjavi s prejšnjo sezono ni prišlo do velikih sprememb. Klub sta zapustili občasna srbska reprezentantka Snežana Bogičević, ki bo kariero nadaljevala v madžarskem predstavniku v evropskem pokalu FIBA Miškolcu ter Hrvatica Marta Ostojić. Njuni mesti sta zapolnili Američanka Katrina Pardee in brazilska reprezentantka Isabela Ramona. Prvi del sezone bo zaradi rehabilitacije po operaciji kolena izpustila slovenska mladinska reprezentantka Sara Garić, je nekaj dni nazaj pb prstopu v polnoletnost podpisala prvo profesionalno pogodbo. .

Vse selekcije celjskega kluba bodo v vseh tekmovanjih nastopale pod imenom Cinkarna Celje, saj to uspešno celjsko podjetje ostaja generalni pokrovitelj celjskih košarkaric tudi v sezoni 2021/2022.

Borut Kop, predsednik ŽKK Cinkarna Celje:« Najprej se želim zahvaliti generalnemu pokrovitelju Cinkarni Celje in vsem ostalim pokroviteljem, da nam tudi v novi sezoni stojijo ob strani. Zadovoljni smo z opravljenim med obema sezonama. Z optimizmom zremo v prihodnjo sezono, v kateri bo osnovna filozofija kluba ostala nespremenjena. Še naprej bomo poudarek dajali nadarjenim mladim košarkaricam, ki so nas že v lanski sezoni razveselile z odličnimi rezultati.«

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje:« Zadovoljen sem s tem, kar nam je uspelo opraviti v pripravljalnem obdobju. Dekleta so delala zelo zavzeto, tudi energija znotraj ekipe je prava. Trenutno seveda še nismo v optimalnem stanju, a verjamem, da bomo skozi sezono individualno in kolektivno rasli in najboljše predstave pokazali ob koncu sezone, ko bo to najbolj pomembno.«

Maruša Seničar, kapetanka ŽKK Cinkarna Celje:« V čast si štejem, da bom letos kot kapetanka vodila to mlado ekipo. Z dekleti smo v pripravljalnem delu delale dobro in komaj čakamo, da se sezona začne. Prvi cilj je napredek vsake posameznice. Videli bomo kam nas bo to na koncu pripeljalo v rezultatskem smislu.

Le da bodo ostali v vrhu Slovenske, regionalne in evropske klubske košarke, katerega krojijo in to zelo dobro počnejo. Držim pesti da gredo in ostajajo na pravi strani kakovosti in atraktivnosti po kateri so znane.

Vane  T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Šport