hranaizobraževanjeKmetijstvokulinarikaosveščanje potrošnikovSlovenijaŽivljenje

V torek 20.9.2022 v Mariboru – sejem Konoplja za vsak dan (razbijamo mite in predsodke)

Sejem KONOPLJA ZA VSAK DAN, torek, 20.9.2022

V torek, 20. 9. 2022 bo na Mali tržnici, na Dominkuševi 5 v Mariboru (zraven železniške postaje) ves dan potekal sejem KONOPLJA ZA VSAK DAN.
Začetek dogodka – s stojnicami s ponudbo izdelkov iz konoplje bo ob 9. 30 uri pa vse do 20. ure.
Ob 10. uri bo na sporedu strokovna okrogla miza o konoplji.  Sejem KONOLJA ZA VSAK DAN 20.9. 2022 na Mali tržnici v Mariboru traja od 9.30 do 20. ure. Na programu so pokušine, sveže stiskanje konopljinih semen v olje, brezplačno individualno svetovanje zdravljenja s konopljo, izdelava smutijev ter party in zabava s programom Slavca L. Kovačiča in njegovih mladih talentov.
Dogodek je brezplačen, ker ga omogočajo Mestna občina Maribor, Mestne nepremičini in Mariborske Tržnice v okviru Kampanje…KUPUJEM ODGOVORNO. Se vidimo v torek na Mali tržnici, Dominkuševa 5, ki je blizu železniškega kolodvora v Mariboru.
——————————————————————————————–
Kampanja KUPUJEM ODGOVORNO dobiva vedno večjo razsežnost, sodelujejo ponudniki, ki delujejo po etičnih standardih kampanje, ki so pomembni sodobnemu kupcu. Opis kampanje in standardov na spletni strani www.kupujemodgovorno.si, ki je nastala ob podpori Regionalnega stičišča NVO Podravje, kjer nastaja info točka trajnostnih izdelkov in storitev za širšo javnost. Najem prodajnega prostora na torkovih tržnicah na lokaciji Mala tržnica pa brezplačno omogoča MOM, Mestne nepremičnine, Mariborske tržnice.

V soorganizaciji Mariborskih tržnic in Mestnih nepremičnin, društva Pupillam, so.p., trgovine Zelena Japka, Zadruge socialne ekonomije Slovenije in podjetja Etika d.o.o. za to jesen pripravljamo dogodka na Mali tržnici, Dominkuševa 5, Maribor:

 • 20.9.2022 od 9:30 – 20:00 ure sejem Konoplja za vsak dan
 • 10.2022 od 9:30 – 18:00 ure sejem Festival jabolk
 • Kampanja Kupujem odgovorno se bo novembra 2022 predstavila tudi s celodnevno prireditvijo Kupujem odgovorno v mariborskem Europarku (stojnice in ozaveščevalno-zabavni program).

PROGRAM

8:00 – 9:30 Sprejem razstavljavcev, opremljanje stojnic
9:45 Uvodni pozdrav predsednice Društva Pupillam Iris Magajna. Otvoritev sejma: Nataša Matijevič, Vodja Mariborskih tržnic
10:00 okrogla miza KONOPLJA ZA VSAK DAN, moderator g. Bogdan Mak, Posestvo Sončni raj z govorci okrogle mize:

 • Matjaž Grkman, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano: izjava za javnost o aktualnih temah.
 • Miša Pušenjak, kmetijska svetovalka; specialist za zelenjadarstvo in okrasne rastline pri KGZS Zavod Maribor; izjava za javnost o aktualnih razmerah v kmetijstvu.
 • Tamara Korošec, svetovalka specialistka II za ekološko kmetovanje, Kmetijski zavod Maribor – predstavitev pravilnega gojenja konoplje. Predstavitev zakonodaje in pravil gojenja industrijske konoplje. Osnovna tehnologija pridelave.
 • Miro Mihec, pomen kampanje in koristi portala Kupujem odgovorno.
 • Tjaša Korelc, svetovalka za kanabinoide in zahodno tradicionalno medicino – Spagirijo ZAKAJ KONOPLJA V DOMAČI LEKARNI? Jedrnata predstavitev o delovanju konoplje na naše telo in zakaj je tako pomembno, da se v to poglobimo in osvojimo znanje.
 • Uroš Švigelj bo predstavil celostni pristop Konoplja od hrane do zdravila, koristnost konoplje.
 • Vlasta Klep, magistra bioloških znanosti – predstavitev zdravljenja s konopljo.
 • Komentarji k okrogli mizi.

POPOLDANSKI PROGRAM in SPREMLJEVALNI PROGRAM

 
12:10    Borut Šket: predavanje na temo Gradnja iz konoplje.
12:30 – 13:30 Čas za odmor, sejem, degustacije, mreženje, predstavitev strojničarjev in njihovih dejavnosti.
13:30    Uroš Švigelj: predavanje s praktično delavnico – Kako pomembno je vsak dan zaužiti tudi svežo konopljo – Konoplja od hrane do zdravila.
14:00 – 17:00 Individualni posvet za zdravljenje s konopljo Biomons.
10:00 – 18:00 Zelena japka: prikaz hladnega stiskanja konopljinega olja z degustacijo, degustacija pekovskih izdelkov iz ekoloških, lokalnih in sezonskih sestavin, tudi brezglutensko in brez sladkorja 12:00-19:00 Čajnica angleških čajev
9:00-12:00 in 15:00-18:00 Kotiček ponovne uporabe: Jesenska izmenjava oblačil društva Aktiviraj se. V okviru projekta Obnovi – popravi – zamenjaj, ki ga sofinancira Mestna občina Maribor.

VEČERNI PROGRAM

18:00-20:00 Praznovanje, žrebanje, (nagradna igra), glasbeni program Slavc L. Kovačič in drugi ter coctail party.

vir: http://kupujemodgovorno.si/sejem-konoplja-za-vsak-dan-20-9-2022-na-mali-trznici/?fbclid=IwAR3AdPufzrhyTFRDmB2jtTCIuLX_o25uJZDPOeRJr1SNUIq4M2iwYenbT_Y

Mogoče vam bo všeč

Več v:hrana