Nekategorizirano

V Splošni bolnišnici Murska Sobota obravnavajo več primerov suma okužbe s koronavirusom

Spletni portal sobotainfo.si poroča, da naj bi v soboški bolnišnici obravnavali vsaj en resen sum okužbe z novim koronavirusom. Da so po neuradnih, a zanesljivih informacijah, ki so jih pridobili s strani preverjenih virov, v Splošni bolnišnici Murska Sobota sprejeli bolnika s sumom na koronavirus, še poročajo.

Informacijo so preverili tudi pri vodstvu SB, vendar strokovni direktor Daniel Grabar zadeve ni potrdil in ne zanikal z izgovorom, da o vseh preiskavah in številkah obveščajo pristojno ministrstvo. Menda naj bi v soboški bolnišnici dnevno obravnavali in testirali okoli deset pacientov s tovrstnimi sumi.

S soboške Gimanize in Ekonomske šole, na nekajdnevni ekskurziji po Italiji sta bila dva avtobusa dijakov, zanikajo, da naj bi med  obravnavanimi bili njihovi dijaki.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor v tem trenutku ni dokazanega primera okužbe s koronavirusom. So pa sprejeli določene ukrepe!

Ukrepi v mariborskem UKC-ju
»V UKC Maribor je že štirinajst dni oblikovan krizni štab. Univerzitetni klinični center ima trostopenjski načrt ravnanja ob primeru okužbe. Načrt s prvo fazo bo aktiviran, ko se bo pojavil prvi potrjeno okuženi s koronavirusom,« še sporočajo iz vodstva kliničnega centra.

V prvi fazi so predvidene tako imenovane ‘covid točke’, kjer bodo okuženi ustrezno triažirani in varno razmeščeni. Do nadaljnjega znotraj območja Univerzitetnega kliničnega centra Maribor ne bo dovoljeno parkirati – parkiranje v garažnih hišah je možno, urgentni prevozi in dostop do urgence bo pa še vedno omogočen.

Mogoče vam bo všeč