Nekategorizirano

V Splošni bolnišnici Murska Sobota 38 postelj za bolnike s covidom-19 in 6 postelj za intenzivno zdravljenje

V Splošni bolnišnici Murska Sobota so po navodilu Ministrstva za zdravje povečali število postelj za bolnike s covidom-19 za 20 odstotkov. Od danes jih imajo 38 za bolnike, pozitivne na covid-19, in še 6 postelj za njihovo intenzivno zdravljenje. Trenutno je hospitaliziranih 38 bolnikov. Stanje nekaterih je zelo resno in bodo potrebovali intenzivno zdravljenje. Na intenzivni terapiji je 5 bolnikov, tako da je vseh 43.

Bolnike zdravijo v zgradbi starega Ginekološko-porodniškega oddelka, od tega tedna pa tudi na Infekcijskem oddelku, ki je v celoti namenjen covidnim bolnikom.

Bolniki, ki zaradi koronavirusne bolezni potrebujejo intenzivno zdravljenje, so nameščeni v prostorih Enote za intenzivno terapijo Oddelka za perioperativno medicino.

Še vedno velja, da bodo pacienti, ki so do konca oktobra naročeni na ambulantne preglede, storitev opravili, pisno jih bodo obveščali le ob morebitni odpovedi pregleda. Če pacienti na pregled ne morejo, naj jih o tem čim prej obvestijo. Od novembra pa bodo obravnavali le paciente, napotene pod stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro.

Trenutno je v SBMS v bolniškem staležu 60 zdravstvenih delavcev, 21 jih je pozitivnih na covid-19.

Bolnišnica se zahvaljuje vsem zdravstvenim delavcem, ki so se odzvali na poziv in so se v teh težkih razmerah pripravljeni vključiti v delo v bolnišnici. Obenem znova vabijo tudi druge, da se jim pridružijo.

V bolnišnici poteka cepljenje proti gripi za zaposlene, ob tem pozivajo državljane, da se cepijo, še posebej tisti, pri katerih lahko gripa poteka težje ali z zapleti. Kot je znano, je cepljenje zastonj.

V SB Murska Sobota opozarjajo, da se razmere iz dneva v dan slabšajo, zato poziv po doslednem izvajanju vseh preventivnih ukrepov. Priporočajo, da si naložite mobilno aplikacijo za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav, ki nas obvesti, da smo bili v stiku z okuženo osebo.

Mogoče vam bo všeč