Nekategorizirano

V soboto v Sloveniji 6 novih primerov okužbe s Covid 19, ena oseba je umrla

V petek so v Sloveniji ob 1.027 testiranjih na okužbo z novim koronavirusom našteli 24 novih primerov. Hospitaliziranih je bilo 19 oseb, dva bolnika s covidom-19 sta potrebovala intenzivno zdravljenje. Dve osebi so odpustili v domačo oskrbo, nihče pa ni umrl, je na spletu objavila vlada. Sobotni podatki o testiranih in umrlih prinašajo nove podatke: do polnoči, je testiranih je bilo 480 ljudi, zabeležili pa so 6 novih okužb.

Skupno število ljudi, pri katerih so do sedaj v Sloveniji potrdili okužbo s koronavirusom znaša 1.946, aktivnih primerov je 246. V soboto je v Sloveniji bilo hospitaliziranih 18 ljudi, dve osebi sta na intenzivni negi, ena oseba je umrla, tako da skupno število umrlih bolnikov s Covid 19 do danes znaša 112.

Zaradi primera okužbe s koronavirusom zaprli vrtec Mavrica v Odrancih

Okuženih naj bi bilo pet oseb, med okuženimi v vrtcu med drugim tudi vzgojiteljica, ki naj bi v prostem času delala tudi kot natakarica v enem izmed lokalov v sosednji občini Turnišče. Tam je bila v stiku z drugim krogom ljudi, kar bi lahko predstavljalo novo žarišče širjenja okužb. Nacionalni inštitut za javno zdravje je odredil karanteno za 71 ljudi, in sicer za 17 oseb v družinskem okolju, deset v delovnem okolju ter za 44 otrok. V vrtec je sicer vpisanih 87 otrok, a vsi v tem času ne obiskujejo vrtca.

V Avstriji več kot sto novih okuženih s koronavirusom

V Avstriji so do sobote, 18. julija  do 9.30 potrdili 134 novih primerov okužbe v zadnjih 24 urah, največ na Dunaju. V bolnišnicah se zdravi 98 bolnikov, med njimi 11 na intenzivnem oddelku. Število aktivno okuženih je sicer padlo za 32 na 1.361 primerov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Pri naših sosedih sicer podatke posodabljajo večkrat dnevno. Skupno so v soboto do 16. ure potrdili 19.509 okužb, umrlo je 685 ljudi, nihče v zadnjem dnevu, poroča avstrijska radiotelevizija ORF.

Avstrija želi na vsak način preprečiti drugi val. Kancler Sebastian Kurz je napovedal, da se bodo v nedeljo dogovorili o morebitni posodobitvi ukrepa o obveznem nošenju zaščitnih mask po celi državi. Sprva morajo še podrobneje preučiti nove številke.

Trenutno v državi ni enotne obveznosti glede nošenja mask, o tem se lahko deželne vlade odločajo same. Načeloma velja, da jo je med drugim treba nositi v bolnišnicah in kjer ni mogoče ohranjati priporočene razdalje.

Mogoče vam bo všeč