Nekategorizirano

V SB Celje prihod ne COVID bolnikov samo na ponovni poziv! Širjenje COVID zmogljivosti nujno.

V SB Celje paciente prosijo, da brez novega vabila8ne glede na prejšnje z datumom) na ne-nujne obravnave v bolnišnico ne hodijo. To pa zaradi vedno večjih potreb po hospitalni obravnavi pacientov s COVID-19 so v Splošni bolnišnici Celje reorganizirali delovanje bolnišnice in omejili izvajanje ne-nujnih zdravstvenih storitev. Zmanjševanje ne-nujnih zdravstvenih storitev poteka postopoma in selektivno.  

Zaradi kratkega časovnega okvira, v katerem se organizacija  dela v zadnjem mesecu spreminja in omejenih kadrovskih resursov, o spremembi ne moremo obveščati vseh pacientov. Zato V SB Celje prihod ne COVID bolnikov samo na ponovni poziv! Širjenje COVID zmogljivosti nujno.

Do preklica takšnega načina velja, da bodo obravnavo v bolnišnici lahko opravili le tisti pacienti, ki jih bodo ponovno povabili na pregled, diagnostiko ali poseg. Ti pacienti bodo prejeli navodila o terminu izvedbe. Vse ostale paciente, ki novih vabil ne bodo prejeli oz. jih strokovno  osebje ne bo kontaktiralo,  naprošajo, da v bolnišnico ne prihajajo, četudi imajo stara vabila s termini za obravnavo.

Vsem pacientom, ki bodo kljub temu v dvomu, predlagamo, da svoje vprašanje skupaj s kontaktnimi podatki (št. telefona) pošljejo na e-naslov: [email protected] in v roku 24 ur oz. prvi naslednji delovni dan bodo prejeli odgovor, če bodo zdravstveno storitev lahko opravili.

Vse, ki prihajajo v bolnišnico, prosimo za spoštovanje navodil in odgovorno ravnanje, s katerim ščitijo tako sebe kot druge. Kadrovska stiska  v celjski bolnišnici, kot  v preostalih bolnišnicah po državi kritična,  tudi sicer posebej pa zaradi okuženimi  med osebjem.  V Splošni bolnišnici Celje se še naprej soočajo z naraščanjem števila okuženih zdravstvenih delavcev. Kot so poročajo,  je trenutno aktivno okuženih 105 zaposlenih, od tega 14 zdravnikov, 41 diplomiranih medicinskih sester in 31 zdravstvenih tehnikov, dodatno pa je v samo izolaciji še 22 zaposlenih.

V Savinjski regiji je trenutno 1955 (dnevni prirast je +125 aktivno okuženih) aktivno okuženih oseb, največ v Celju (354), Velenju (298), Šentjurju (192) in Žalcu (167). 

 

In najbolj sveža, na žalost alarmantna številka,  ki jo je sporočil Aleš Rozman, direktor Klinike Golnik in član vladne svetovalne skupine za covid-19  v oddaji Odmevi na TVS, ki pravi da:« Za današnji dan(27 oktober) lahko rečem, da smo že presegli številko 2.200, preden sem prišel v studio.”  Za enkrat se še ne nakazuje, da bi število okužb začelo upadati. Upajo, da bi se število okuženi konec tedna začelo počasi umirjati in doseglo nek plato. Takrat namreč pričakujejo, da bodo ti zadnji ukrepi začeli delovati. Sicer pa število še vedno narašča.

 Od zelo »pridnega«  Celja in Celjanov  smo se spremenili  v »oaza« rasti napredka in  hitro razraščajočega Covida  19.  Ali nam je to potrebno?

Ne, ni potrebno ne v Celju in ne v Sloveniji in tudi drugod. Četudi je potrebno ostati doma, z kavo ali pijačo manj v družbi ljudi s katerimi radi preživite veliko prijetnega in koristnega, poskušajte to preložiti. Preložite da boste kasneje še mnogo krat to počeli v bistveno boljših pogojih kot danes jutri, ta teden ali v naslednjih 14 dni.

Ostanite zdravi. Bodite preudarni.

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč