Nekategorizirano

V Šarčevi LMŠ v Ilirski Bistrici si želijo migrante

Ljudem v občinskem odboru Šarčeve LMŠ v Ilirski Bistrici se je očitno zmešalo?! Zlatan Kovačevič iz lokalnega LMŠ trdi, da zaradi tistih, ki ne pustijo migrantskega centra Jelšane trpi vsa občina. V resnici je situacija povsem drugačna, kot to želi prikazati LMŠ.

Odkod ta silna želja LMŠ Ilirska Bistrica, po tem, da bi žrtvovali Jelšane ter posledično prebivalce Jelšan in s tem kakor rešili krizo z ilegalnimi migranti v Ilirski Bistrici.
Bi center za ilegalne migrante v Jelšanah res rešil problem zdravstvene oskrbe ilegalnih migrantov? Kaj bi se zgodilo, ko bi v tem centru za približno 1.000 ljudi nedaleč od šole izbruhnile npr. garje ali pa tuberkuloza? In kaj bi se zgodilo, ko bi ta center postal premajhen?
Katera vas bi bila naslednja? Komu predlagajo v LMŠ Ilirska Bistrica, da se odrečemo potem? Novokračinam? Dolenjam? Samemu mestu Ilirska Bistrica? Baču? Edina rešitev za nastalo situacijo je nepropustno zaprtje meje. In to je edina rešitev. Tako za krajane, kot samo državo. Potem tudi centri ne bodo potrebni.

Pred kratkim smo praznovali dan samostojnosti in enotnosti. Enotnost moramo razumeti tako, da nobenega ne žrtvujemo, nobenega ne pustimo za sabo. Samostojnost pa tako, da sami krajani povedo, kaj bi radi imeli na domači zemlji.

Vsiljevanje migrantskega centra na naših tleh s strani lokalnih veljakov Šarčeve LMŠ je popolnoma nedopustna in nora ideja za ljudi, ki živijo v Ilirski Bistrici. Še bolj nora, od norih idej, ki jih kvasi njihov šef, predsednik LMŠ in vlade Marjan Šarec.

uredništvo/vfokusu

Mogoče vam bo všeč