KmetijstvoLokalnoPolitikaSlovenijaVeč

V Račah policisti odkrili lokacijo za proizvodnjo konoplje !!

Policisti Policijske postaje Rače so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 1. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), opravili hišno preiskavo vikenda na območju Pohorja in stanovanja v Mariboru, pri 31-letni osumljenki.

Med hišnima preiskavama na obeh lokacijah so odkrili tri prostore prirejene
za gojenje prepovedane droge konoplje in zasegli skupno 47 sadik konoplje,
pripomočke za gojenje prepovedane droge konoplje, približno 150 gramov
posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo in 6 stekleničk za katere se sumi, da vsebujejo smolo konoplje.


Prav tako so policisti Policijske postaje Rače, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve enakega kaznivega dejanja, opravili hišno preiskavo pri 40-letnem moškem iz območja Miklavža na Dravskem polju.

Med hišno preiskavo so tudi pri njemu odkrili prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje in mu zasegli 26 sadik konoplje, visokih od 80 do 120 cm, pripomočke za gojenje prepovedane droge, približno 10 gramov posušenih rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo in PVC brizgalka z neznano tekočino, za katero se sumi da gre za smolo konoplje.


Zoper oba osumljena bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo za kaznivo dejanje.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kmetijstvo