Vir: sbms_fb
LokalnoSlovenijaV fokusuVečZdravje

Svet Splošne bolnišnice Murska Sobota za novega direktorja imenoval Daniela Grabarja

Svet javnega zdravstvenega zavoda Splošna bolnišnica Murska Sobota je na včerajšnji seji za novega direktorja izbral Daniela Grabarja, dosedanjega strokovnega direktorja bolnišnice.

Zanj je glasovalo vseh devet članov sveta. Protikandidat je bil asist. Satar Baghrizabehi, dr. med., specialis oftalmologije, predstojnik očesnega oddelka bolnišnice. Predsednica sveta Suzana Šuklar je po seji povedala, da je člane sveta prepričala predvsem njegova vizija razvoja bolnišnice in tudi njegovo
dosedanje delo kot strokovnega direktorja. Grabar je po izvoliti povedal, da trenutni čas zahteva veliko energije in zavzetosti, sploh pri vodenju bolnišnice. »Z delom, sploh v zadnjem času, smo dokazali, da znamo in zmoremo, da se želimo povezovati in še naprej biti bolnišnica, ki je ne samo tukaj in opravlja svoje delo, ampak je tudi zgled marsikomu drugemu.

S skupnimi močmi želimo nadaljevati in intenzivirati delo ter biti kos vsem izzivom, ki so v teh časih pred nami,« je dejal Grabar. Z 21 leti vodenja strokovnega dela v bolnišnici dr. Grabar dobro pozna bolnišnico, ve, kaj
zmorejo in lahko naredijo. Grabar je še dodal, da pričakuje veliko nalog, ki jih bo treba sproti in zavzeto reševati, pri čemer je prepričan, da bodo z dobro podporo sodelavcev to zmogli ter da bodo dobra in zgledna bolnišnica.

Prim. asist. Daniel Grabar, dr. med., specialist anesteziologije z reanimatologijo, bo nastopil mandat maja, njegovo imenovanje mora potrditi še vlada.

Z današnjim dnem je v tej bolnišnici 49 hospitaliziranih bolnikov Covid-19, od tega jih je 13 na intenzivni negi.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno