Nekategorizirano

V poostrenem nadzoru v noči iz 6. na 7. avgust policija prijela več kot 200 ilegalnih migrantov

Po podatkih moja-dolenjska.si je policija v noči s 6. na 7. avgust 2020 zaradi porasta nezakonitih migracij izvedla poostren nadzor na območju Policijske uprave Koper. Namen poostrenega nadzora je bil preprečevanje in odkrivanje nezakonitih prehodov meje na najbolj obremenjenih območjih te policijske uprave, s posebnim poudarkom na točkah in relacijah med Hrvaško in Italijo.

V času poostrenega nadzora je bilo skupno v Sloveniji prijetih 209 nezakonitih migrantov.

Policija svoje ukrepe prilagaja načinom storitve nezakonitih prehodov državne meje, so zapisali. Zaradi tega tudi vseskozi ocenjujejo situacijo na tem področju, tako v Sloveniji kot tudi v regiji. Glede na ukrepe, ki jih ob slovenski meji izvaja Italija, še posebej velik poudarek dajejo nadzoru območja od hrvaške do italijanske meje.

Zato so od 6. avgusta 2020 od 19. ure do 7. avgusta 2020 do 10. ure izvedli poostren nadzor, v katerem so večino dodatnih policistov napotili na območje Policijske uprave Koper.

V poostrenem nadzoru so dodatno sodelovali še policisti posebne policijske enote; policisti, vodniki službenih psov in debriferji Specializirane enote za nadzor državne meje; policisti Specializirane enote za nadzor prometa, Letalska policijska enota s helikopterjem ter operaterji z droni iz Uprave za informatiko in telekomunikacije.

Poleg poostrenega nadzora policija intenzivno izvaja tudi aktivnosti za prijetje nezakonitih migrantov tudi na drugih relacijah, ki pomenijo povečano tveganje za nezakonite migracije.

				Danes zjutraj so policisti na Škofljici ustavili tovorno vozilo in v njem odkrili 52 nezakonitih migrantov, ki jih je v nečloveških razmerah, nevarnih za življenje migrantov, prevažal španski državljan.			Danes zjutraj so policisti na Škofljici ustavili tovorno vozilo in v njem odkrili 52 nezakonitih migrantov, ki jih je v nečloveških razmerah, nevarnih za življenje migrantov, prevažal španski državljan.

Danes zjutraj so policisti na Škofljici ustavili tovorno vozilo in v njem odkrili 52 nezakonitih migrantov, ki jih je v nečloveških razmerah, nevarnih za življenje migrantov, prevažal španski državljan. Vozniku (osumljencu) pa so odvzeli odvzeta prostost in bo obravnavan za kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. čl. Kazenskega zakonika.

Dodajmo, da prijetje 52 migrantov v današnjem poročilu, ki smo ga objavili, še ni bilo zajeto, saj je akcija na Škofljici potekala pozneje.

				Nezakonite migrante pogosto prevažajo v izjemno nečloveških in nevarnih razmerah.			Nezakonite migrante pogosto prevažajo v izjemno nečloveških in nevarnih razmerah.

V Podlehniku prijeli 30 ilegalcev

Policisti Policijske postaje Podlehnik so 7. 8. 2020 okrog 13:00 pri
nedovoljenem prehodu čez državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko
Slovenijo, na območju občine Podlehnik, prijeli 30 tujcev, od tega 10
državljanov Pakistana in 20. državljanov Bangladeša. Državljane Pakistana
in Bangladeša so po končanem postopku vrnili nazaj v Republiko Hrvaško.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so 7. 8. 2020 ob 23.15
opravnavali poskus izmaknitve mejni kontroli na mejnem prehodu Gruškovje in
prijeli 5 državljanov Afganistana, ki so bili skriti v tovornem vozilu s
Turškimi registrskimi številkami. Državljane Afganistana so po končanem
postopku mejne kontrole zavrnili nazaj v Republiko Hrvaško.

Mogoče vam bo všeč