Nekategorizirano

Trenutno je v Sloveniji preko 7000 ljudi v karanteni

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je od 22. aprila, ko se je uvedla epidemiološka karantena, 145 oseb zbolelo prav med prestajanjem karantene. V to število so vštete le osebe, ki jim je bila odrejena epidemiološka karantena, torej tista, ki jo odredi epidemiolog zaradi epidemiološke indikacije.  Izvzeti so podatki o zbolelih iz karantene, ki se dodeli ob vstopu v državo zaradi prihoda iz rumenega ali rdečega seznama držav, so pojasnili na NIJZ.

Izmed vseh karantenskih odločb jih je bilo okoli 13.600 izdanih ob prestopu državne meje. Trenutno karanteno prestaja približno 7080 oseb, so za pojasnili na ministrstvu za zdravje. Čeprav se večina oseb karantene drži, je zdravstveni inšpektorat v zadnjem mesecu izdal 31 prekrškovnih sankcij.
Inšpektorji Zdravstvenega inšpektorata so na območju celotne Slovenije med 5. julijem in 5. avgustom opravili preko 11.700 nadzorov karantenskih odločb. Obiskali so več kot 7500 oseb, nekatere tudi dvakrat ali trikrat.  V tem času so zaradi kršitev izdali 31 prekrškovnih sankcij v vrednosti 11.200 evrov, in sicer 25 plačilnih nalogov, tri odločbe z izrekom globe in tri z izrekom opomina, so pojasnili na inšpektoratu.

 

Mogoče vam bo všeč