Nekategorizirano

V ponedeljek se (za najmanj teden dni) ustavlja življenje v Sloveniji

Nošnja mask na prostem, ki je bila obvezna za t.i. rdeče regije Slovenije, je danes obvezna za vso Slovenijo, saj je rdeča postala tudi obalno-kraška regija.

Od danes je po vsej državi obvezno nošenje mask na prostem, zaprti so vsi gostinski lokali. Še več omejitev se nam obeta jutri – zapirajo se hoteli (z izjemami za poslovne delegacije, diplomatske in športne profesionalne ekipe), trgovski centri, pri čemer ostajajo odprte živilske trgovine, trgovine z gradbenim in tehničnim materialom, hrano za živali in s kmetijskimi potrebščinami, frizerski in kozmetični saloni.

Za en teden bodo vrata priprli tudi vrtci a bodo starši, ki morajo nujno fizično na delo, svoje otroke lahko vseeno pripeljali. Prihodnji teden bodo zaprti tudi dijaški in študentski domovi, razen za tiste dijake oz. študente, ki nimajo drugih možnosti bivanja. Omejeno bo tudi delovanje javnega potniškega prometa – ta naj bi deloval s tretjinsko razpoložljivostjo.

Odloki, ki bodo začeli veljati v soboto, bodo sprejeti za teden dni, nato bo sledila presoja, ali jih je treba podaljšati. “Prihodnji četrtek ali petek bo vlada naredila in sprejela novo oceno in se odločila, ali jih podaljšamo, ali prekličemo, ali omilimo.

MG

 

Mogoče vam bo všeč