Nekategorizirano

V ponedeljek k vulkanizerju in v gradbene trgovine, v mesecu maju pa k frizerju

S ponedeljkom vrata odpirajo trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice, med drugim vulkanizerske, je sklenila vlada Janeza Janše.

S ponedeljkom se odpirajo nekatere prodajalne

Vlada je na četrtkovi redni seji sklenila, da od ponedeljka lahko znova obratujejo prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo gradbeno-inštalaterski material, tehnično blago ali pohištvo. V teh prodajalnah bodo lahko nakup v času od 8.00 do 9.30 opravile izključno ranljive skupine, in sicer invalidi, nosečnice in starejši od 65 let. Ti samo v tem času. Prav tako bodo odprte kemične čistilnice in servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja tehničnega blaga. Odprte bodo tudi servisne delavnice, v katerih se opravljajo storitve popravil in vzdrževanja motornih vozil in koles, kot so vulkanizerske, avtoličarske, avtokleparske, delavnice za popravilo koles.

Maja k frizerju

S 4. majem pa bodo potrošnikom na voljo tudi nekatere druge storitve. Vrata bodo lahko odprli frizerski in kozmetični saloni in nekatere druge storitve. Od sobote bodo veljali razrahljani ukrepi omejitev gibanja, ki dopuščajo nekatere športe v domači občini in dela na zasebnih zemljiščih zunaj občine. Izpolniti bo treba izjavo. Odprte bodo tudi prodajalne do velikosti 400 kvadratnih metrov, z izjemo prodajaln v trgovskih centrih, ter saloni za nego psov in mačk ter drugih živali.

 

Mogoče vam bo všeč