Nekategorizirano

V Mariboru nov sum okužbe s koronavirusom!? Pacient obiskal beneški karneval.

Že včeraj smo poročali o tem, da so v mariborskem UKC obravnavali dva pacieta, pri katerih se je sumilo, da sta okužena s koronavirusom. Testi so pokazali, da osebi nista okuženi in sta bili napoteni domov. V UKC Maribor pa je še naprej ostala v veljavi prepoved obiskov.

Po poročanju spletnega portala maribor24.si pa naj bi uredništvu bralka sporočila, da so sinoči v UKC Maribor sprejeli novega pacienta s sumom obolelosti za koronavirusom. Menda so pred tem v celoti spraznili urgenco UKC Maribor?

V Mariboru nov sum okužbe pri osebi, ki je obiskala beneški karneval in ima visoko temperaturo!?

Pri osebi, ki so jo sprejei včeraj v večernih urah, naj bi bili simptomi koronavirusa izraziti, oseba, ki je bila med obiskovalci beneškega karnevala, naj bi imela visoko temperaturo. Zadržali so j v izolaciji, poroča maribor24.si.

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes potrdil, da se je pojavil prvi primer okužbe s koronavirusom. Potrdili so ga v kliniki v Zagrebu. Po prvih informacijah naj bi šlo za mlajšega človeka, njegov primer pa naj bi bil lažje oblike. Zaenkrat naj bi se počutil dobro. Med 19. in 21. februarjem je bil v Milanu. Pred nekaj trenutki pa je bilo sporočeno, da sta prva primera okužbe, potrdili tudi v Avstriji. in sicer v Insbrucku.

Deželni glavar Gűnther Platter je potrdil, da je bil pri dvojici pozitiven že drugi test na okužbo. Eden od okuženih je iz Lombardije. Sum na okužbo naj bi obravnavali tudi v Linzu. V bolnišnici v Salzburgu naj bi bilo 28 zaposlenih v karanteni.

O novem mariborskem primeru suma na koronavirus naj bi danes ob 17.30 uri spregovorili na novinarski konferenci Ministrstva za zdravje.

Primer spremljamo naprej.

Mogoče vam bo všeč