Nekategorizirano

V kombiju nezakonito prevažal 30 ilegalcev

Policisti Policijske postaje Ljutomer so vpetek, 17.11.2017, okrog 2. ure, v občini  Razkrižje,  zaustavili  kombinirano  vozilo  znamke Peugeot Boxer s hrvaškimi registrskimi oznakami, ki ga je vozil 33-letni hrvaški državljan.

Pri  kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da le ta v kombiju nezakonito  prevaža  30  tujcev – državljane Irana, Pakistana, Afganistana, Kube,  Turčije  in  Alžirije,  med  drugim tudi ženske, otroke in dojenčka.
Tujci so bili brez  dokumentov.  Nudena  jim  je  bila potrebna zdravniška  pomoč,  med drugim je bila noseča tujka odpeljana v bolnišnico, od  koder  je bila že odpuščena. Po prvih razgovorih so vsi tujci zaprosili za  azil. Policisti z ilegalnimi migranti  opravljajo nadaljnje postopke. Zoper 33-letnega voznika  kombija  je  bilo  odrejeno  pridržanje  in  bo  s kazensko ovadbo priveden na Okrožno državno tožilstvo.

To je že drug primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu. Že v nedeljo, 12.11.2017,  je  na  bilo  na relaciji Šprinc – Kopriva zaustavljeno vozilo italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil romunski državljan in je v vozilu  prevažal  12  državljanov  Afganistana  in  državljana  Indije.  Po končanih  postopkih  so  bili  tujci  predani  hrvaškim varnostnim organom, 40-letni  državljan  Romunije  pa  je bil zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega  dejanja  prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja po 308. členu KZ-1, priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Foto: PU MS

Mogoče vam bo všeč