Nekategorizirano

V karanteni 5 poslancev LMŠ

Petim poslancem opozicijske LMŠ je bila zaradi stika s strokovno sodelavko stranke, ki je bila okužena z novim koronavirusom, odrejena karantena. Zaradi stika z okuženo osebo je v karanteni tudi osem strokovnih sodelavcev stranke LMŠ, je povedal vodja poslancev LMŠ Brane Golubović. Predsednik državnega zbora Igor Zorčič je dejal, da si bo, v kolikor bodo za to izpolnjeni pogoji, prizadeval, da bi poslanci, ki so v karanteni, pri ponedeljkovi interpelaciji notranjega ministra Aleša Hojsa lahko glasovali na daljavo.

Vodja poslancev LMŠ Brane Golubović je povedal, da je v karanteni poleg petih poslancev tudi osem strokovnih sodelavcev poslanske skupine LMŠ. Okužbo so po besedah Golubovića v ponedeljek zvečer potrdili pri strokovni sodelavki poslanske skupine, epidemiologi pa so poslance o stiku z okuženo osebo začeli obveščati danes po 12. uri. Karantena je bila poslancem in strokovnim sodelavcem LMŠ odrejena do 16. septembra, je poudaril Golubović. Kateri poslanci so v karanteni, Golubović ni želel razkriti.

      Na četrtkovem sestanku, na katerem je bila okužena oseba, je bilo po besedah Golubovića 13 ljudi. Pojasnil je, da je sestanek, kjer je bila okužena oseba, potekal v večjem prostoru, poslanci pa naj bi vzdrževali ustrezno socialno distanco. Strokovna sodelavka, ki je okužena, po njegovih besedah kaže simptome okužbe z novim koronavirusom.

 

Mogoče vam bo všeč