Grčija-EU(foto Flickr)
BalkanEvropakoronavirus

V Grčiji bodo ukinili prepoved za stoječe klubske goste v lokalih, večna naj bi bilo gledalcev na športnih tekmovanjih. Že to sredo!

Odpravlja se prepoved stoječih gostov v lokalih in gostinskih objektih ter  se dopušča povečanje števila gledalcev na športnih tekmovanjih to sta   možna ukrepa, o katerih po poročanju grških medijev razmišljajo v Grčiji, ukrepi, ki veljajo samo za cepljene.

Pristojna komisija epidemiologov bo v sredo na redni seji, na kateri bo pregledala epidemiološko sliko v državi in ​​morda predlagala nadaljnje omilitev ukrepov  ki so bili vpeljani v času novoletnih in božičnih praznikov.

Grčija med korono(foto: Eleferos Tipos)

Kot poročajo grški mediji, je cilj vlade v naslednjem mesecu odpraviti vse omejitve za cepljene ljudi, je v intervjuju za Elefteros Tipos(Svobodni tisk).Bo kmalu,  po njegovem, nastopil čas za  normalizacijo   življenja za cepljene državljane,  je  dodal  grški zdravstveni minister Thanos Plevris.

Glavna razprava z drugimi zdravstvenimi ministri EU je, da bi se morali postopoma vrniti v normalno stanje v času, ko je mutacija Omicron nevarna, vendar ni v kombinaciji in sočasno  z mutacijo Delta,  ki jo  pravzaprav ni več. V povezavi  s pritiskom na naš nacionalni zdravstveni sistem si bomo prizadevali za omilitev ukrepov, da bi se cepljeni državljani hitro vrnili v normalno stanje,  je pojasnil Plevris.

 

Od začetka pandemije je bilo v Grčiji skupno registriranih 2.174.093 primerov okužbe s Kovidom-19, skupaj je umrlo 24.754 ljudi, včeraj pa se je  po že dolgem času  število bolnikov, priključenih  na aparate,  zmanjšalo na manj kot 500.

Dolga in trnova pot. Upajmo da ta trend upadanja ostane takšen,  z potjo navzdol, in kot že pravijo že vsega hudega vajeni grški državljani, da je čas za počasno vrnitev v normalo in k vsakdanjemu tempu življenja.

Vir: Elefteros Tipos&VTC

Foto: Elefeteros Tipos

.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan