Nekategorizirano

V Ekvadorju trupla ležijo kar na cestah

Ekvadorska policija je v zadnjih tednih z domov v kraju Guayaquil, ki velja za žarišče izbruha novega koronavirusa v tej državi, odstranila skoraj 800 trupel, so danes sporočile ekvadorske oblasti. Policija je v sodelovanju z uslužbenci vojske priskočila na pomoč pred tremi tedni, ker pogrebne službe ne zmorejo opraviti vsega dela.

Iz v kraju Guayaquil o na družbenih omrežjih objavili številne videoposnetke, ki kažejo ležeča trupla na ulicah, in prošnje za pomoč pri pokopu umrlih. Nujne službe, bolnišnice in pogrebni delavci so namreč po poročanju STA zaradi številnih okužb s covid-19 preobremenjeni.

V pomoč pri reševanju nevzdržnih razmer je vlada ustanovila posebno delovno enoto, ki jo sestavljajo pripadniki policije in vojske. “Število oseb, ki jih je naša enota pripeljala z domov, je preseglo 700,” je v nedeljo povedal vodja enote Jorge Wated. Kasneje je tvitnil, da so v treh tednih, odkar so dejavni, z zasebnih domov prepeljali 771 trupel, dodatno pa še 631 iz bolnišnic, kjer so mrtvašnice polne. Podrobnosti o vzroku smrti ni navedel.

Twiter link 

Mogoče vam bo všeč