Nekategorizirano

V dveh letih so s tihotapljenjem migrantov zaslužili 300.000 evrov !!

Na podlagi poročila primorsko-goranske policije je hrvaški USKOK sprožil preiskavo zoper osem tihotapcev migrantov, ki naj bi v manj kot dveh letih zaslužili skoraj 300.000 evrov.

Po navedbah tožilstva sta skupino, ki je “delala” od leta 2018 do septembra letos, vodila prva dva obtožena, potem ko sta se z neznano osebo iz tujine dogovorila, da bosta migrante pobirala na mejni črti med BiH in Hrvaško. Cena za prevoz je bil 2000 evrov na tujca in 300 evrov na kos prtljage. Za njihov prevoz po Hrvaški, skrivanje in premestitev v Slovenijo so organizirali in povezali ostale obtožene v skupni akciji.

“Poleg tega sta najela ljudi, da bi opazili in poročali drugim članom skupine o prihodu policijskih patrulj” – poroča USKOK.

Dodajajo, da so organizatorji skupine nabavili mobilne naprave in radijske postaje za prikrito komunikacijo ter krili stroške vzdrževanja, popravil in predelavo vozila za prevoz ilegalnih migrantov. Na ta način so člani skupine prepeljali in prenesli na Hrvaško najmanj 129 ilegalnih migrantov in si razdelili zaslužek v višini najmanj 296.700 evrov. USKOK je zaprosil Županijsko sodišče na Reki, naj za tri obtožene odredi preiskovalni pripor.

Mogoče vam bo všeč