Nekategorizirano

Utrjevanje prvokategorništva med podjetji se nadaljuje: Cinkarna Celje eno najzanesljivejših podjetij v Sloveniji

Cinkarna Celje se je tudi letos uvrstila med najuspešnejša slovenska podjetja, ki so prejela Bisnode platinasto boniteto odličnosti AAA. Prestižna ocena in certifikat potrjujeta, da je podjetje zanesljiv in nizko tvegan partner za poslovno sodelovanje. To  potrjevanje mora biti  vsakoletno kar daje in utrjuje  veljavo podjetju v mednarodnih poslovnih in trgovalnih krogih.

Boniteta odličnosti temelji na računovodskih podatkih za zadnje poslovno leto, hkrati pa napoveduje varnost poslovanja v naslednjih 12 mesecih.

»Ponosni smo, da nas uvrščajo med najuspešnejša slovenska podjetja. Odličnost podjetja merimo v motiviranih zaposlenih, izpolnjevanju okoljskih standardov, zagotavljanju kakovosti proizvodov, uspešnosti procesov, upoštevanjem mnenj deležnikov in še bi lahko naštevali. Šele na tej podlagi lahko gradimo dolgoročne odnose s kupci, ki pripeljejo do poslovnega uspeha,« je ob prevzemu platinastega priznanja povedal predsednik Uprave Aleš Skok.

Osrednji proizvodni program Cinkarne Celje je sicer titanov dioksid, bel pigment, ki ga zaradi dobre pokrivnosti in moči posvetljevanja največ dobavljajo industrijam barv, lakov, premazov, papirja, plastike.

Specifična proizvodnja in »majhnost« Cinkarne v evropskem ali svetovnem merilu na nek način ostajata njena konkurenčna prednost.  Obenem pa zaveza do kupcev katerim zagotavljajo kakovostne produkte, zanesljivo dobavo in hitro odzivanje na njihove potrebe, s tem pa krepimo dolgoročna partnerstva.

Skupina Bisnode certifikate podeljuje v 19 evropskih državah. Tam so tovrstni standardi bonitetne odličnosti že dolgo uveljavljeni, zato smo prepričani, da bo  certifikat podjetju odprl še kakšna vrata do novih partnerjev.

Novi partnerji pa so   dodatni motivacijski  moment kateremu v Cinkarni  Celje dajejo posebno težo in vso potrebno pozornost.

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč