Slika: politikis
koronavirusSlovenijaZdravje

Upor ljubljanskega odbora DESUS proti Karlu Erjavcu?

Po tem, ko je konstruktivna nezaupnica za nami in ko naj bi le dva poslanca stranke DESUS glasovala za Erjavca, se predsedniku dogaja še upor v ljubljanskem odboru.

UPOR MO IO DESUS LJUBLJANA, PROTI KARLU ERJAVCU

Mestni odbor, izvršilnega odbora (MO IO) Ljubljana stranke DESUS se je uprl Erjavcu. Kot so zapisali ostro obsojajo ravnanja vodstva stranke zaradi nespoštovanja aktov stranke, diskreditacije članov MO Ljubljana. Člani podpirajo poslance poslanske skupine DESUS pri sodelovanju z vlado na način, da se izpolnjujejo programske vsebine stranke DESUS.

MO Ljubljana ugotavlja, da je bilo v času sklenjene koalicije s to vlado, doseženih več pravic za upokojence, kot prej v vsem času od leta 2014. najranljivejši upokojenci so prejeli denarni dodatek v višini 300 evrov, s 1. decembrom so se pokojnine povečale za 2%, dogovorjeno pa je tudi dodatno usklajevanje pokojnin za 3.6%, uredile se bodo vdovske pokojnine, ustanovil se bo urad za demografijo, izplačal se bo letni dodatek s skladu zakonom o izvrševanju proračuna, gradilo se bo še dodatnih pet domov za starejše, v proceduri sprejema je zakon o dolgotrajni oskrbi in druge zadeve.

“Ni nam sicer znano, ali so poslanci sprejeli dogovor z obstoječo vlado, ali s t.i. koalicijo KUL, utemeljeno pa pričakujemo realizacijo vseh dogovorov za katera so že določena sredstva v proračunu RS, zato je še toliko bolj pomembno, da so poslanci enotni pri svojem nastopu,” so zapisali člani MO IO DESUS.

D.K.

Mogoče vam bo všeč