Nekategorizirano

Umrl je oče Billa Gatesa

Ustanovitelj Microsofta  Bill Gates je potrdil novico, da je njegov oče William Henry Gates starejši umrl v starosti 95 let.

Oče enega najbogatejših in najuspešnejših ljudi na svetu je zbolel za Alzheimerjevo boleznijo.

 

 

Poudaril je tudi, da je bil pravni nasvet njegovega očeta ključnega pomena, da je s Paulom Allenom ustanovil “Microsoft”, hkrati pa je imel velik vpliv na Howarda Sultza pri ustanovitvi “Starbucksa”, zagonski projekt v Seattlu je postal globalni pojav.

Žena Billa Gatesa se je zahvalila tudi svojemu tastu, ker je bil čudovit oče, dedek in srce fundacije Bill & Melinda Gates.

Gates starejši je služil v drugi svetovni vojni, po vojni pa je diplomiral iz prava in leta 1964 sodeloval pri ustanovitvi pisarne “Schiedler in King”, ki je danes znana kot “Preston Gates in Ellis”.

 

 

Bil je predsednik odvetniških združenj v Seattlu in Washingtonu ter vodil organizacije United Way in Planned Parenthood.

Bill Gates mlajši je tudi izjavil, da je bil njegov oče ključen pri ustanovitvi in ​​oblikovanju fundacije Bill & Melinda Gates, čemur se je po odhodu z mesta direktorja podjetja posvetil ustanovitelj “Microsofta”.

Mogoče vam bo všeč