Nekategorizirano

Ubogi Karel Erjavec še vedno ne najde službe

Državni funkcionarji so prejeli plače za julij, nekateri pa prejemajo še vedno nadomestilo, saj še niso našli službe.

Potem ko je 13. marca letos zaprisegla nova Janševa vlada, so nekateri nekdanji ministri izkoristili pravico do nadomestila. Pri nadomestilu, ker si menda ne moreta najti zaposlitve, pa še vedno vztrajata nekdanja ministra Karl Erjavec in Zoran Poznič. Oba sta julija prejela več kot štiri tisočake bruto.

Nekdanji minister za zunanje zadeve Miro Cerar bi se moral po odstopu Marjana Šarca vrniti v poslanske klopi, a je to mesto prepustil Janiju Möderndorferju. Tudi Cerar je zato upravičen do poslanskega nadomestila, za mesec julij je prejel 3.238 evrov bruto.
Tako je Zoran Poznič, ki je ministrstvo za kulturo vodil le dobro leto, prejel 4.019 evrov bruto oziroma 2.410 evrov neto nadomestila. Nekdanji obrambni minister Karl Erjavec pa 4.274 evrov bruto oziroma 2.543 evrov neto nadomestila. Pogoj za nadomestilo je sicer, da mora funkcionar delo opravljati vsaj šest mesecev. V času prejemanja nadomestila jim teče tudi delovna doba, upravičeni pa so tudi do socialnega zavarovanja.

Predsednik republike Borut Pahor je za julij dobil dobrih 5.400 evrov bruto, nekdanji predsednik države Milan Kučan pa 1.500 evrov doplačila k pokojnini. 
Mogoče je zato razvrat “lisjaka” Erjavca nad ministrico Pivčevo toliko bolj intenziven, ker še vedno ne najde službe in bi s pohodom na oblast DESUS-a lahko spet lepo služil. Spomnimo, Erjavec je na zadnjih parlamentarnih volitvah dobil le pičlih in sramotnih 394 glasov.

 

Mogoče vam bo všeč