Nekategorizirano

Turkom COVID 19 ne prizanaša.Turčija objavila vrh drugega val pandemije korona virusa

 Pandemija korona virusa v Turčiji je dosegla svoj drugi vrh, je dejal vodja turškega  ministrstva za zdravje Fahrettin Koca na novinarski konferenci 2. Septembra v Ankari.

 »Pandemija se nadaljuje, vsak dan je vedno več okužb. Doživljamo drugi  vrhunec  prvega vala COVID 19. Ankara, Istanbul, Izmir, Bursa so še vedno med najbolj ogroženimi, «je novinarjem dejal Koca.

Dodal je, da veliko novih primerov okužbe opažajo tudi v vzhodnih provincah države – Gaziantep, Sanliurfa, Mardin, Erzurum.

Turčija je v sredo poročala o 1.596 novih primerih korona virusa, kar je največji dnevni porast po 15. juniju, je dejal minister. Skupno število okuženih je doseglo 273 301, dnevno je umrlo po  45 ljudi, od začetka pandemije – 6462.  Koca je dan prej dejal, da se je število odkritih primerov korona virusa v Turčiji povečalo za 1572 na dan,  1 septembra je umrlo  47 bolnikov,  kar  je njihovo največje število  od 15. maja dalje.

Turčija ima zdaj največ primerov koronavirusa v Ankari – dvakrat več kot v Istanbulu, je dejal Koca. »Zato si bolj prizadevamo za Ankaro in začeli smo ukrepati, zlasti glede socialne distance. Ljudem, starejšim od določene starosti, je vstop v različne institucije omejen. A za enkrat na dnevnem redu ni takšnih ukrepov, kot je policijska ura, «je dejal vodja ministrstva za zdravje.

Dodal je, da o izgubi nadzora nad pandemijo ne moremo govoriti, a “v nekaterih provincah so razmere na meji obvladovanja.”

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč