Plaža na Kosu(vtc)
BalkanEvropaSlovenijaTurizemV fokusu

Turizem: »V Grčiji nova pravila za uporabo plaž-manj ležalnikov in senčnikov, več skrbi za naravo«

Pred dnevi je grško ministrstvo za gospodarstvo in finance predstavilo nov okvir, ki ureja plaže in obale, z namenom državljanom zagotoviti neoviran dostop do te javne dobrine. Zdi se, da bo Grčija z novim zakonom stala na poti brezvestnim lastnikom lokalov, ki širijo cono z ležalniki in senčniki ter ne skrbijo za varen prehod do vode za vse obiskovalce. Čeprav  niso vsi brezvestni. Mnogo njih že sedaj skrbi za čistost, dostopnost in za  vse kar je potrebno v  dobro  tamkajšnjega gosta in turista.

 

Blog “Real Greek Experiences” predstavlja glavne novosti novega zakona, ki bo pomembno vplival na izkušnje turistov, ki bodo to poletje obiskali Grčijo. Po njegovih besedah ​​je grška vlada uvedla novo platformo za e-dražbe, ki bo omogočala sodelovanje na razpisih za najem dela plaže, s ciljem transparentnosti, učinkovitosti postopka in vzpostavitve standardiziranih koncesijskih pogodb.

Obljudena plaža na Kosu

Na njih bo jasno navedeno, s katerim delom plaže razpolaga najemnik, kakšne so njegove obveznosti ter trajanje in višina najema.

Zmagovalci razpisa bodo dobili pravico do začasnega najema dela plaže, kjer bodo lahko sezonsko najeli ležalnike in senčnike ter upravljali kavarne in restavracije. Trajanje posamezne pogodbe je določeno na največ tri leta.

To da to počnejo v Grčiji je lahko samo za primer ostalim bližnjim balkanskim destinacijam  kjer vlada divji »balkanski« zahod in surova borba(tudi fizična)  kako se ne sme razpolagati z naravnimi danostmi za potrebe turizma.

Za pozdraviti!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan