Janez Janša
Dogodki in prireditvePolitikaSlovenijaV fokusu

Ali bo kulturni marksizem nadaljeval svojo pot razgrajevanja temeljev družbe?

Slovenci smo bili del eksperimenta klasičnega marksizma. S tem ko je Jugoslavija propadla, pa so tudi pri nas prešli na Gramscijevo idejo, razgradnjo družine, naroda, vere, zasebne lastnine in šolstva.  Pod drugačnim imenom z istim namenom,  s pomočjo kulturnega marksizma.

Kaj to v resnici pomeni?

Vprašaje je kako to približati ljudem, da bi lahko dojeli kaj to za njih pomeni. Tako da poskušamo približati način delovanja ali poskusov spremembe meščanske družbe za njihove cilje brez da  vključevali revolucionarno nasilje. Glavni poskusi spremembe družbe od znotraj so se pojavili po razpadu Sovjetske zveze oziroma paradnega konja bodoče »brezrazredne« družbe.  Da bi preživeli oziroma njihova predstava o družbi ki bi jim bila po godu, so se  spravili na osmislitev formule kako nadaljevati s tem kar njim lahko prinaša ali zagotovi lagodno življenje.  Kot naročena jim je prišla  ideja italijanskega filozofa, sociologa in politika Antonia Gramscija o družbi, ki bo osvojila in spremenila družbo od znotraj in jo prilagodila tako da bodo nacionalno bogastvo upravljali na takšen način, da bodo   blaginjo doseženo z razvojem izrabljali za  vzdrževanje ideologije kulturnega marksizma.

Družbo, ki jo hočejo ustvariti od njih zahteva najprej uničenje temeljev meščanske družbe ki so: narod, družina, vera, zasebna lastnina in zasebno šolstvo.   To pa ni enostavno. Ljudje se bodo temu zoperstavili. Nasprotovali bodo zato ker so to temelji  na katerih sloni krščansko judovska družba in civilizacija.  Kulturni marksizem se uporablja  kot razgrajevalec   dosežkov meščanske družbe. Da bi lahko kulturni marksisti začeli spreminjati družbe  kot takšne morajo začeti delovati v institucijah kjer se ustvarja  zavest. O prvinah meščanske družbe morajo začeti govoriti  kot da je to nekaj slabega. Z zasedbo teh inštitucij začnejo ali poskušajo ustvarjati drugačno zavest. Najbolj idealno področje  za spremembo zavesti je  področje kulture.

Kako pa to »funkcionira« v Sloveniji?

Če preslikamo na Slovenijo, lahko rečemo da se je nadaljevalo uresničevanje ideje kulturnega marksizma preko osvajanja ali ohranjanja institucij, ki so jih imeli zasedenih  od prej. Problem za njih nastane zato ker smo ob nastanku države Slovenije  teh 5 temeljev družbe  zaščitili z Ustavo. In te ustavne temelje kulturni marksizem napada, jih želi relativizirati, uničiti.

“Zaradi nedokončane tranzicije v demokratično družbo kulturnemu marksizmu v Sloveniji ni bilo treba opraviti dolgega pohoda skozi institucije, da bi zavzel medije, šolstvo, sodstvo, kulturne ustanove ipd”, meni Janez  Janša

Volilne prevare: Foto: ICH

»Ugoden« teren za kulturne marksiste je neizvršena in nedokončana tranzicija in uvožen kulturni marksizem iz »razvitejših« zahodnoevropskih sredin. Nismo bili pripravljeni   na takšen »uvoz«. Tu smo malo zaspali kot družba. V tem času so že opravili del posla. Prevzeli so vse »zvočnike« za ustvarjanje javnega mnenja.  Zasedli so in že eksploatirajo  medije vseh oblik kot zvočnike iz katere se sliši »resnica«. Po njihovem je  edino tista, ki pride iz teh »zvočnikov« zanje edina resnica. Ostalo ki ne pride iz teh »megafonov« je takoj označeno za sovražno, neresnično in je potisnjeno v kot ali do te mere onemogočeno, da ne more delovati. Tudi s pomočjo regulative, ki jo sami sprejmejo z njihovo levo večino ki jo, vsaj v Sloveniji,  trenutno imajo.

Brez volilnih prevar,  brez socialističnih utvar!

Za spremembo pravil predčasnih volitev si v SDS prizadevajo že več mandatov. Včasih to ni bilo tako pomembno, ker je predčasno volilo manj ljudi, zdaj pa je ta odstotek velik. Kje je problem? Tam se glasuje v torek, sredo in četrtek, šteje pa se šele v nedeljo, ko se zaprejo vsa volišča. Tiste skrinjice z glasovi pa so ves ta čas nekje v pisarnah, varuje jih privatna varnostna služba, kaj se z njimi dogaja, ne vemo. Na naslednjih volitvah bodo  v SDS zahtevali  sprotno štetje  po dnevih na predčasnih volitvah.  Tudi  zato ker je to eden ključev zakaj in kako se se  da zmanipulirati  in ponarediti rezultat. Ali kot je nekdo glede na tematiko izjavil,  da v Ljubljani  točno ve, da  ena  nevladna organizacija pred vsakokratnimi volitvami ima vedno pripravljene prazne glasovnice in prazno volilno skrinjo, da se to sproti izpelje in  da se od nekoga izpolni želje.

Vse to se mora odpraviti, v kolikor želimo pravilen odgovor na glasovanja na volitvah. Brez natančne zunanje neodvisne revizije volilnega software-ja ne bo šlo.  Začeti se mora takoj, če ne prej. Prav zato  je vse to potrebno, razsvetljevanje okoliščin,  ki peljejo zadeve v zvezi z ljudsko voljo  v eno ali v drugo smer.

Sprememba načina življenja in civilizacije   se ne sme zgoditi in spremeniti.  Tu mora ostati, se pravi tam kjer je nastala. Razgrajevanje družbe ne smemo dopustiti.

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč