Celjski stari grad(foto:vtc)
Nekategorizirano

Turizem: »Celje, mesto grofov tudi na letošnjem 54. MOS-u”

Zavod Celeia Celje  na letošnjem 54. Mednarodnem obrtnem sejmu, ki se začne jutri  14. septembra, v Celju, bo prisoten s turistično destinacijo Celje, mesto grofov. Predstavitev pripravljajo skupaj z destinacijskimi partnerji Razvojno agencijo Sotla za območje Obsotelja in Razvojno agencijo Kozjansko za območje Kozjanskega. Na razstavnem prostoru bodo do nedelje, 18. septembra 2022, predstavljene turistične novosti in aktualna ponudba.

 

Na razstavnem prostoru Zavoda Celeia Celje in destinacijskih partnerjev Celje, Obsotelje in Kozjansko (Hala C) bodo vse sejemske dni potekale predstavitve novosti in aktualne turistične ponudbe za jesen-zimo 2022 in sezono 2023. Na prvi sejemski dan bodo ključni turistični partnerji dogajanje pospremili z lokalnimi dobrotami skupnega območja. V ostalih sejemskih dneh pa se bodo ponudbi Turistično informacijskega centra s svojimi vsebinami pridružili še drugi partnerji: Center sodobne umetnosti, Hotel Celjska koča, Muzej novejše zgodovine Celje, Slovensko ljudsko gledališče Celje, zasebni ponudniki namestitev, lokalnih izdelkov ter deležniki občin Dobrna, Štore in Vransko.

Celjska koča (foto:vtc)

Poleg predstavitev na razstavnem prostoru Celje, Obsotelje & Kozjansko bo Zavod Celeia Celje prisoten tudi na stojnici Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (Hala L, I. nadstropje), in sicer s predstavitvijo Celja kot aktivne OUTDOOR destinacije. Aktivna doživetja v naravi, namestitev in vrhunsko kulinariko bo predstavila ekipa Hotela Celjska koča. S trajnostno usmerjenim razvojem destinacije in pridobljenim srebrnim znakom trajnostnega turizma Slovenia Green Destination Celje postaja prepoznavna zelena destinacija, obenem pa aktivno sledi ključni razvojni prioriteti slovenskega turizma, ki temelji na oblikovanju konkurenčne in trajnostno naravnane turistične ponudbe.

Celje in celjska destinacija vabita na 54. mednarodni obrtni sejem da jih obiščete.

Vane T. Costa

Vir:zcc&vtc

foto:vtc

Mogoče vam bo všeč