Nekategorizirano

Tudi Večer je priznal: Arsenovič je najslabši mariborski župan

Ne samo aroganca, trma, nedostopnost in (pre)velik ego, a predvsem nesposobnost, prazne obljube in deljenje »kolača« po strankarski ali prijateljski bazi so ocene za mariborskega župana. To kaže najnovejša anketa Večera, kjer je Arsenovič totalno pogorel.

Arsenovič je za svoje (ne) delo dobil porazno oceno mariborčanov, to je 2,81, kar je daleč najslabši rezultat kateregakoli mariborskega župana. Celo več! Med vsemi mariborskimi župani je najslabše opravljal svoje delo. Med najboljšimi župani je na prvem mestu prepričljivo Franc Kangler (34,2%), drugi pa je nekoliko presenetljivo Boris Sovič (15,9%). Sledijo jima Alojz Križman, Magdalena Tovornik in Andrej Fištravec. Zadnji je Saša Arsenovič, ki je dobil le 6%.

Tudi med strankami se je Arsenovičeva lista opekla. Na lestvici so sicer tretji, a bi dobili le 8% glasov. Največ bi jih dobila stranka NLS Franca Kanglerja (16%) ter SDS (8.5%). Daleč najslabšo oceno bi dobila lista podžupanje Melite Petelin, le 0,2%. Tudi Aurejeva LPR bi padla, saj jih podpira le 1,5% Mariborčanov.

Raziskavo za Večer je izvedla agencija Ninamedia med 7. in 9. decembrom.

/V fokusu/

Mogoče vam bo všeč