Nekategorizirano

Tudi v soboški bolnišnici vse več bolnikov s covidom-19

Tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota se soočajo z vse več bolniki s covidom-19. Od 15 postelj, namenjenih obravnavi akutnih bolnikov, jih je zasedenih 9. Od treh postelj za intenzivno nego je zasedena ena. Zaradi naraščanja števila obolelih s covidom-19 bodo po dogovoru z Ministrstvom za zdravje v tem tednu zagotovili še dodatnih 5 postelj.

Tudi v SB Murska Sobota se epidemiološke razmere vse bolj zaostrujejo, ta teden bodo zato morali zmanjšati obseg dejavnosti razvojne ambulante, fizioterapije in posameznih internističnih ambulant, za zdaj pa še ne odpovedujejo naročenih pacientov.

Obiski v bolnišnici so prepovedani, razen na Otroškem oddelku, kjer je dovoljen obisk ene zdrave osebe za največ 15 minut na dan.
Prepovedani so tudi obiski na Ginekološko-porodniškem oddelku, z izjemo partnerja, ki je še vedno lahko pri porodu.

Do nadaljnjega je odpovedana šola za starše, odpovedana so tudi vsa strokovna izobraževanja v bolnišnici in drugod.
Vsi zaposleni zdravstveni delavci, ki so bili okuženi, so se vrnili na delovna mesta. Novih okužb pri zaposlenih v bolnišnici niso potrdili.
Vodstvo bolnišnice ob zaostrenih epidemioloških razmerah znova naproša vse obiskovalce bolnišnice, da upoštevajo predpisane ukrepe ter s tem poskrbijo za svojo varnost in za varnost pacientov.

Enak poziv pošiljajo vsem prebivalcem Pomurja – “upoštevajte navodila tako v delovnem kot zasebnem okolju ter s tem poskrbite za našo skupno varnost.”

Mogoče vam bo všeč