Nekategorizirano

Tragično, v Soboškem “jezeru” utonil 45 letni Pesničan

V sobotnih popoldanskih urah je na Bakovski kamešnici oziroma Soboškem jezeru prišlo do tragičnega dogodka, med plavanjem utonil je moški srednjih let. Po podatkih OKC soboške Policijske uprave so bili nekaj minut po 13. uri obveščeni, da se je v “soboškem jezeru” utopil moški. Policisti so opravili ogled kraja in zbrali obvestila. Utopljenca so iz vode potegnili pripadniki podvodne reševalne službe. Zdravnik je na kraju potrdil smrt 45-letnega moškega iz območja UE Pesnica. Tuja krivda ni bila ugotovljena. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

Soboško jezero oziroma po domače Bakovska kamešnica je sicer že leta priljubljeno naravno kopališče za mnoge domačine, pa tudi od drugod. Ob lepem vremenu v poletnih mesecih se ob njem zbere po nekaj sto kopalcev, vse bolj pa se na njem dogajajo različni vodni športi, od deskanja, jadranja, do kajtanja in ribičev seveda. V dolžino namreč meri že več kot poldrugi kilometer.

Pristojni mu vse doslej še niso prižgali zeleno luč za status naravmega kopališča, čeprav se zanj še kako zavzema soboški rdeči župan Aleksander Jevšek, ki mu je na obrežju gramoznice, ki jo izkorišča kot koncesionar Polaničevo gradbeno podjetje Pomgrad, uspelo postavili “potemkinovski” objekt Expano oziroma “turistična vrata v Pomurje!” Projekt je že doslej požrl blizu 7 milijonov evrov, in jih bo prav gotovo še več, ker brez proračunske injekcije se bo zadeva “finančno utopila!”

Mogoče vam bo všeč