Nekategorizirano

Tiranizacija Splošne bolnišnice Celje in njenega vodstva se nadaljuje

Danes, po skoraj dveh tednih od začetka postopka o odstavitvi poslovnega direktorja SB Celje, ni rešitve ali vsaj umiritve na obzorju.  Obzorja so meglena, bolje rečeno zaprašena od mlatenja  in galopa vladnih   »konjev« oziroma predstavnikov v Svetu zavoda Splošne bolnišnice Celje.

Predstojniki, zdravniki in drugi zaposleni v celjski bolnišnici, zahtevajo takojšnjo   zamenjavo vseh petih članov sveta zavoda,  poleg že odstopljenega predsednika sveta zavoda Andraža Jaklja, ki jih je imenovala vlada. Nemudoma morajo prenehati tud i z uničevanjem vsega, kar je narejenega dobrega do sedaj. Opozorilo je jasno; v primeru, da bo vlada potrdila razrešitev direktorja Marjana Ferjanca, bodo delali le 40 ur v tednu.

Na zboru delavcev celjske bolnišnice so se zbrali vsi, od predstojnikov do zdravnikov in drugega osebja, ki se ga ne vidi vedno, a bi brez njih delo v bolnišnici obstalo.

Franc Vindišar, strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje,  je  na zboru zaposlenih izrazil bojazen,  da se bo ob  kaosu,   ki  bo nastal ob vladni razrešitvi Ferjanca, bolnišnica znašla v  situaciji,  ko ne bo podpisnika niti za najbolj enostavne in elementarne stvari, kot je račun za vodo. Da stroka ne bo popustila pred vladnim izsiljevanjem, je dejal  in dodal,  da je prav, da javnost izve, kaj delajo člani sveta zavoda, ki so samo politiki.

»Destruktivno delovanje in vmešavanje politike bo po naši oceni bolnišnici naredilo največjo škodo,« je poudarila predsednica Fidesa v bolnišnici Mateja Grat. Dodala je, da 40 urni delovnik pomeni, da bodo delali enako korektno, predano in strokovno kot do zdaj in tudi več, če bo treba.

Na zboru je bil tudi  mag. Marjan Ferjanc, ki je dejal, da gre pri delu sveta zavoda za politično tiranijo nad strokovnim in poslovnim delom v bolnišnici. In da kakršni koli ukrepi zaposlenih njemu v podporo ne smejo občutiti pacienti, dodaja pa, da je prav, da posledice teh ukrepov čutijo tisti, ki so na vrhu in želijo dobro delo bolnišnice podreti.

 Kot nam je uspelo izvedeti iz dobro obveščenih virov, po celodnevnem četrtkovem sestankovanju ljudi iz ministrstva za zdravje na Debelem rtiču, kjer je bila prisotna sama ministrica Milojka Kolar Celarc z kompletno ekipo, ni bilo govora o  razrešnici poslovnemu direktorju Splošne bolnišnice Celje Marjanu Ferjancu

Do kdaj bodo bolne ambicije v z roko v roki z arogantnostjo, samopašnostjo in vase zazrtostjo  »kraljevalo« nad usodo in zdravjem Slovenskega naroda? Dolina Šentflorjanska postaja Blatni dol, v katerega se pogreza slovensko zdravstvo ob neznanski »pomoči«  politike neukih, nestrokovnih predstavnikov,  ki živijo za svojih pet minut slave!

Tekst in foto; Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč