Nekategorizirano

Terme 3000 Moravske toplice – Naj kopališče 2017

Ljubljana, 13. oktober 2017 Terme 3000 Moravske Toplice so najboljše kopališče v Sloveniji! Tako so izbrali in odločili poslušalci in poslušalke Radia Slovenija, ki so celo poletje v okviru akcije Naj kopališče, izbirali najboljša, najbolj urejena in za kopanje najbolj prijetna kopališča v Sloveniji. Z uspešno uvrstitvijo se lahko pohvali še ena izmed destinacij Sava Hotels & Resorts, in sicer Zdravilišče Radenci, ki se je v kategoriji malih termalnih kopališč uvrstilo na drugo mesto.

Terme 3000 Moravske Toplice so laskavi naslov osvojile v kategoriji najboljše veliko termalno kopališče, na prvo mesto pa so se povzpele z lanskega drugega mesta. Na drugo mesto se je letos uvrstilo kopališče Terme Olimia, na tretje pa lanskoletni zmagovalci, Termalna riviera Terme Čatež.


							 

Največji vodni park v Pomurju in širši regiji obiskovalcem ponuja obilje vodnih užitkov kar na 3.127,30 m2. Največja vodna atrakcija je Aqualoop, prvi tobogan na svetu s 360-stopinjskim obratom in četrti najhitrejši tobogan v Evropi. Ameriška revija Architectural Digest ga je letos uvrstila na seznam osmih najstrašnejših vodnih toboganov na svetu! Za spust z njega se je potrebno povzpeti kar 22 metrov visoko, kopalci pa na določenih delih dosegajo hitrosti tudi do 80 km/uro. Adrenalinski spust omogoča tudi tobogan Kamikaza s prostim padom, na katerem kopalci s pospeškom 9,8 m/s zdrsnejo v globino! Za daljše spuste sta na voljo tobogana dolžine 170 in 140 metrov z vizualnimi in zvočnimi efekti in vrsta drugih vodnih atrakcij: gejzirji, slapovi, vodne in zračne masaže, protitočno plavanje, plavalne steze, vodni tokovi in žvrkljajoče kopeli. Zunanji vodni park je običajno odprt od konca aprila do sredine septembra, vodno zabavo pa dopolnjuje bogat animacijski progam (športne in druge zabavne igre), ki poteka skozi vse poletje, kot tudi kulinarična ponudba.

Igor Magdič, izvršni direktor Term 3000 – Moravske Toplice dodaja:
»Naslov Naj kopališče 2017, ki so nam ga podelili poslušalke in poslušalci Radia Slovenija, razumemo kot nagrado za naš trud, da vse naše dejavnosti oblikujemo z mislijo na zadovoljstvo in dobro počutje naših gostov. Je tudi dokaz, da smo s številnimi novostmi, ki smo jih gostom pripravili to poletje, na pravi poti. Ponudili smo jim popolnoma prenovljeno in osveženo notranje kopališče vodnega parka Terme 3000, pokriti hodnik Prekmurski most, ki notranje kopališče povezuje s Hotelom Termal, ter edinstveno doživetje Prekmurja v novih lesenih hiškah v Prekmurski vasi Ajda. Za nagrado smo avgusta denimo zabeležili približno 3 % več kopalcev kot v tem mesecu lani.«

Obilje novosti v Termah 3000 Moravske Toplice

Vodni užitki v Termah 3000 – Moravske Toplice se z jesenjo še zdaleč ne bodo končali. Z bolj svežimi dnevi goste v topel vodni objem vabi popolnoma prenovljeno notranje termalno kopališče.

Njegov spodnji del je namenjen živahnim in aktivnim, z veliko prostora za otroško igro in razposajenost. Od živžava si je mogoče oddahniti v natur bazenu s črno termo-mineralno vodo, ki pomaga pri degenerativnem revmatizmu, lajša kronične vnetne revmatske bolezni, pospešuje okrevanje po poškodbah in operacijah, izboljšuje prekrvavitev, pomaga pri zdravljenju kožnih bolezni, zmanjšuje živčno napetost in izboljšuje splošno počutje. Pred tem se lahko gostje sprehodijo še po bosonogi poti, ki s štirimi različnimi podlagami, ki delujejo kot akupresurna masaža stopal, blagodejno in sproščujoče vpliva na telo.

Sprostitvi je namenjen zgornji del kopališča. Ljubiteljem savne so na voljo finska savna z lesom iz bora cemprina, parna savna s programi z eteričnimi olji in slanico in infrardeča savna s steno iz himalajske soli, osvežitev pa ponuja ledeni vodnjak. Edinstveno sprostitev ponuja Ajdova počivalnica z blazinami, polnjenimi z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto telesa. Gostom je na voljo tudi kotiček s kromoterapijo, kjer jih štiri osnovne barve – bela, modra, zelena in rdeča – očistijo, sprostijo, harmonizirajo in poživijo.

Notranje termalno kopališče je s Hotelom Termal po novem povezano s pokritim in ogrevanim hodnikom, imenovanim Prekmurski most. Ta bo gostom na poti do bazena že kmalu omogočil pristno doživetje Prekmurja. S postanki na štirih točkah bodo lahko spoznali Prekmurje v malem – skrivnostno Muro, prekmurska žita, zelišča in med. Vsaka izmed štirih postojank ponuja tudi sprostitev in hkrati poživitev s kromoterapijo, in sicer z barvami, ki v sebi zrcalijo Prekmurje – rumeno (med), modro (Mura), zeleno (zelišča) in rdečo (žita).

Obilje udobja v hiškah, kritih s slamo

V Termah 3000 – Moravske Toplice lahko gostje bivajo v hotelih Livada Prestige, Ajda ali Termal, apartmajih in bungalovih, čisto novo doživetje pa ponujajo očarljive nove hiške v Prekmurski vasi Ajda, ki so jih navdahnile tipične prekmurske hiške, cimprače.

Tudi sodobne hiške so krite s slamo in obogatene z lesom, ki jim daje naravno zračnost ter toplino, medtem ko velika okna vanje prinašajo veliko svetlobe.

Hiške so v neposredni bližini kopališkega kompleksa Terme 3000. Ker so obdane z zelenjem, gostom ponujajo popolno sprostitev v naravi – sredi prekmurskih travnikov z zelišči in rastlinami, ki blagodejno vplivajo na zdravje in dobro počutje, ter v kraljestvu štorkelj in čebel, ki si svoje bivališče poiščejo tam, kjer je okolje najbolj kakovostno in čisto.

Mogoče vam bo všeč