Nekategorizirano

Teden Rdečega križa – 8.5.-15.5.2018

Teden Rdečega križa Slovenije

V tem tednu lahko skupaj razmislimo o načelih humanosti, nepristranskosti, nevtralnosti, neodvisnosti, prostovoljnosti, enotnosti in univerzalnosti

Od leta 1948 praznujemo 8. maja svetovni dan Rdečega križa in Rdečega polmeseca, obenem pa tudi rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta. S tem dnem se v Sloveniji prične teden Rdečega križa, ki traja od 8. do 15. maja. V tem tednu območna združenja pripravijo številne aktivnosti, s katerimi želijo splošni javnosti približati delovanje Rdečega križa Slovenije na svojem lokalnem območju. 

Teden Rdečega križa je priložnost, da vsak državljan premisli in se odloči, da bo prispeval po svojih zmožnostih in pomagal sočloveku. Lahko se nam pridružite kot novi prostovoljci ali donatorji, se odločite za udeležbo na tečaju prve pomoči ali reševanja. Prav tako lahko delček prispevate z nakupom poštnih znamk, ki so posvečene tednu Rdečega križa in so v tem obdobju na voljo na vseh poštnih izpostavah. Ob tej priložnosti smo natisnili 2.600.000 znamk, od katerih bomo zbrani znesek namenili v različne humanitarne namene. 

V tem tednu lahko skupaj razmislimo o načelih humanosti, nepristranskosti, nevtralnosti, neodvisnosti, prostovoljnosti, enotnosti in univerzalnosti ter z njihovim upoštevanjem zmanjšujemo razlike in razslojevanje v družbi. Verjamemo, da lahko z upoštevanjem humanitarnih načel ustvarimo takšno družbo, na katero bomo ponosni, v kateri se bomo počutili varni, enaki in v kateri bomo našli številne ljudi, ki nam bodo nesebično podali roko takrat, ko jo bomo potrebovali.

Vsako leto Pošta Slovenije izda tudi doplačilno znamko.

Mogoče vam bo všeč