Naval pa tak.. od preveč mikrofonije s en sliši prav nič (Foto: twitter)
EvropaKomentarPolitikaSlovenijaZunanja politika

Teden da te kap….(komentar)

Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora.

Glavna koordinatorka pa Nika Kovač, prva cmera I8M, ki se boj lastne sence in odreagira in prijavlja skorajda vsak začuden pogled ali preveč  vesel navdušujoč pogled ob njeni markantnosti  in fizični dominantnosti v prostorih kjer se zadržuje.  Da pa ni sama za vse,  je v ta strateški  svet  angažirala »svetovno« znanega  pravnega strokovnjaka  za   »proizvodnjo« taistega sovražnega govora iz  njemu drugega, nasprotnega svetovnega nazora.  Zato pa so toliko bolj presenečeni ko jih iz njenega najbolj strokovno podkovanega I8M , kjer so kalibri za vprašanja družbenega življenja,  oseba ki jo je določila prav Nika Kovač, ne najde skupni jezik z enim drugim gospodom,  ki je prav tako vodja  strateškega sveta za zdravstveno reformo, ki sliši na ime dr. Erik Brecelj. Tako daleč gredo, da oseba ki je »delegirana« iz Glasu »enoodstotnega« ljudstva, ne sme prisostvovati na sestankih tega strateškega telesa. Tudi zato  ker tam sedijo kompetentne osebe in ne poklicni  »meglomešalci« in ostalih derivatov  za porabo proračunskega  denarja

Nika Kovač vodi strateški svet za še en “dodatni zaplet” (foto: FB)

 

Ta teden smo bili priča nonsensu- sprejemu, ki ga je notranji minister Boštjan Poklukar v svoji pisarni na Litostrojski  54 v Ljubljani priredil znanemu organizatorju nasilnih protestov v času prejšnje vlade in levičarskemu skrajnežu Jaši Jenullu. Vsi se še  dobro spomnijo, kako je Jaša Jenull s nekaj somišljeniki v času epidemije in zdravstvene krize, zavestno kršil vsa pravila in odloke. Po tem, ko mu je vlada Roberta Goloba s prihodom na oblast prijazno odpisala vse kazni, ki jih je dobil zaradi kršenja zakonodaje, sedaj že sedi v pisarni z notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem. Sedaj pa svetuje kako se jih naj policisti ognejo ob morebitnih izrazih nezadovoljstva, če pa že pride do snidenja naj  uporabljajo »neboleče« prijeme. Pa še se le da, da so oblečeni v kargo hlače. Če že mora biti solzivec, naj bo rahlo odišavljen, tudi zato da lažje prenesejo bolečine. Tragično, komično in še česa obenem. Sicer pa kaj lahko pričakuješ od ministra-vojaškega kuharja. Ali pa mizarja na nekem drugem, prav tako državotvornem m ministrstvu.    Takšni profili na takšna odgovorna mesta so v prejšnjem sistemu smo velikokrat doživeli.

Jaša Jenull, “inštruira” odgovorne na MNZ kako se naj obnašajo do “protestnikov” (foto: twitter)

 

Predsednik Vlade Golob je  v Bruslju  spet naletel da »izredno« zanimanje za svojo neopazno prisotnost.  Prav smili se mi, da je toliko truda in časa, ki ga nima kaj dosti na razpolago,  porabil za trening hoje po rdeči preprogi.  Irina Osypenko, njegova nekdanja someščanka bi se morala malo bolj potruditi. V trenutku ko se je ob njem pojavila simpatična gospa v roza »batman« opravi,  ga ni bilo več v kadru. On s svojo nenaravno manekensko hojo in gospa s svojim naravnim korakom,  in se ve, končalo se je klavrno za njegov »ego.«  Medijsko, novinarsko  zanimanje  pa kot vedno,  “odlično” 5+. Škoda, da »poltronske« medijske hiše in njih predstavniki, da  ne znajo drugače  razporediti svoje kamere, snemalnike in mikrofone.  Zdi se, da RTV SLO ima za vsako javljanje( poročila ob 13 uri, pa ob 17 h ter za osrednja poročila ob 19 uri  posebej mikrofon. Še STA je bolj varčna kljub denarju in nove šefice, pa  imajo samo en mikrofon.

Golobova hoja po rdeči preprogi je nič v primerjavi z gospo v rožnatem. (Foto: twitter)

Edina svetla točka Golobova, teden dni prej,  je bila obisk BIH in obljuba o podpori BIH na poti v EU  ter rezerviranega  1 milijona za ta namen. Lepo. Prej, kot velika podjetniška faca, je kasiral zasebne provizije, sedaj pa šenka proračunski denar. »Glavca« ni kaj.

 

Kmečki upor( Foto FB Celje)

Kmečki punt, opozorilo, kateremu  smo mu bili priča včeraj,  je ta teden edina svetla točka na političnem asfaltu in njivah ter traktorjev po Sloveniji.  Po skoraj vseh večjih mestih po Sloveniji so se pojavili in pokazali da mislijo resno. So v situacijo ko se počutijo eksistenčno ogroženi. Če so oni je tudi država. Tam kje ni  kmeta, ni naroda, ni države. Tokrat s spoštovanjem do udeležencev prometu, do ostalih zaposlenih in vseh k delajo in ustvarjajo.  Naslednjič bo verjetno huje in težje. Lahko pride do »izlitja in razlitja » nezadovoljstva.

Vane T. Costa

Foto: Twiter &FB

 

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa