Dosedanja V.D, poslovnega in strokovnega direktorja SB Celje dobila poln mandat.(Foto: Tegov)
LokalnoPolitikaSlovenijaZdravje

SB Celje: “Začasni dvojec v.d., Dragan Kovačič in Radko Komadina na čelu SB Celje, od danes naprej redni dvojec s polnim mandatom. Vso srečo!”

Člani Sveta zavoda Splošne bolnišnice Celje so na 13. redni seji obravnavali vloge, ki so prispele na razpis za prosto delovno mesto direktorja bolnišnice in na razpis za prosto delovno mesto strokovnega direktorja bolnišnice.

Na podlagi objave razpisov v časopisu Delo, v Uradnem listu RS in na Zavodu RS za zaposlovanje, sta za prosto delovno mesto direktorja prispeli dve pravilni in popolni vlogi(dr. Dragan Kovačič in Rafko Medved), za prosto delovno mesto strokovnega direktorja pa ena.

Dr. Dragan Kovačić, postal poslovni direktor SB Celje s polnim mandatom(Foto: Tegov)

Potem, ko so vsi kandidati svetnikom predstavili svoje programe, so člani sveta z glasovanjem izbrali direktorja in strokovnega direktorja. Soglasno so člani sveta zavoda za direktorja bolnišnice imenoval sedanjega v. d. direktorja dr. Dragana Kovačića, dr. med., za strokovnega direktorja pa sedanjega v. d. strokovnega direktorja prof. dr. Radka Komadino, dr. med., višjega svetnika. K imenovanju direktorja mora zdaj dati soglasje še Vlada RS.

Prof. dr. Radko Komadina s strani Sveta SB Celje dobil poln mandat za strokovnega direktorja.(Foto: Tegov)

 

Dr. Dragan Kovačič, specialist kardiologije in vaskularne medicine, bo kljub bodočemu pretežnemu  upravljavskemu  delu v SB Celje, 20 % opravljal  tudi svoj poklic kot to počnejo to ministri in podobni »kalibri.«

Mnogo tega je bilo treba »postoriti,« urediti,  skalibrirati, da se s tem dejanjem pripelje do rezultata, ki smo mu priča danes. Nadejamo se samo,  da jim bo uspevalo primarno poslanstvo in da bo to prepoznano in zaznano navzven. Uporabniki njihovega znanja in storitev bomo najboljša povratna informacija o njunem delu in uspešnosti.

Vane T. Costa

Foto: Tegov

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno