Nekategorizirano

Tarča na TV Slovenija le za strašenje ljudi?

Javna hiša RTV Slovenija je v četrtkovi Tarči z namenom diskreditacije aktualne oblasti skonstruirala “afero” o vložnih listih v domovih za starejše po Sloveniji, katerim naj bi se odreklo zdravljenje v bolnišnicah zaradi okužbe z novim koronavirusom, pri čemer je vladi očitala, da naj bi sestavljala tako imenovane sezname smrti. Seveda so zamolčali dejstvo, da vložni list služi oceni zdravstvenega stanja oskrbovanca v domu, ko ta še ni okužen. 

Priznani kardiolog dr. Blaž Mrevlje je že pred samo Tarčo dal vedeti, da tukaj ne gre za nikakršno sestavljanje smrtonosnih seznamov. “Tako politikantsko nabijanje je zavržno in primitivno ter žaljivo za medicinsko osebje v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in domovih za starejše, kakor tudi nepietetno do starostnikov/bolnikov, ki so predmet tako pritlehnega nabiranja političnih točk.” Minister za zdravje Tomaž Gantar pa je v odzivu na neutemeljene obtožbe zagotovil, da na ministrstvu za zdravje niso sestavljali nobenih seznamov smrti. “Krivično pa je, imam tak občutek, da nekdo dela v politične namene.” 

Očitno so na RTV Slovenija celotno zgodbo zgradili okrog mnenja Dušana Kebra, ki je med drugim izjavil: “Če bi to (tako imenovani seznami) bila zgolj napaka, bi jo priznali in danes rekli, da gre za tragično zmoto. Ker pa je to odločitev na ravni ministrstva, na ravni politike, ker na koncu politika vedno odloča, stroka pa daje mišljenje, je to grozljivo. To je nestrokovno, nezakonito in neetično.”

Kot lahko vidimo na RTV Slovenija vedno znova pozabljajo, da je Šarčeva vlada tista, ki je omogočila vnos virusa v domove za ostarele. Glede na to, da je bila nova vlada primorana praktično čez noč pričeti s sprejemanjem ukrepov za zajezitev virusa, zdravstveno osebje, pa se je bilo primorano z virusom boriti v prvih bojnih linijah, je naravnost neokusno, da si drznejo dvomiti v delo tistih, ki so delali vse kar je v njihovi moči in so se pri svojem delu opirali na stroko. Očitno pa je v prvem planu lansiranje afer, torej delanje zgodb, kjer jih ni. Seveda ne čudi, da kritik na račun oddaje ni manjkalo, saj sta ministra in zdravnik Muževič jasno dokazali, da gre za laži. Poleg tega pa je bilo očitno videti, kako je voditeljica vseskozi prekinjala ministra Gantarja, ko pa je govoril Keber je bila seveda zgodba povsem drugačna.

MB

Mogoče vam bo všeč