Nekategorizirano

Tako kot v Evropi, kjer so na oblasti levičarji, je epidemija Covid-19 “znorela” v zveznih državah ZDA z demokrati na čelu

Današnja globalna bilanca pandemije Covid – 19 je 5,3 milijona okuženih, 340 tisoč umrlih. Podatki niso povsem zanesljivi, ker Kitajska še danes molči o obsegu epidemije in številu smrtnih žrtev. Največje svetovno žarišče Covid – 19 so tako ZDA: pri dobrih 1,6 milijona okuženih je doslej za posledicami koronavirusa umrlo skoraj 100 tisoč Američanov. Pogled na zemljevid ZDA pa ponuja presenetljive sklepe. Epidemija koronavirusa se je praviloma bolj razbohotila v zveznih državah, kjer so na oblasti demokratski/levičarski guvernerji. Podobna slika je tudi v Evropi. Tam, kjer so na oblasti levičarske vlade, je bil Covid – 19 neustavljiv.

Lep primer ponujata zvezni državi New York in Florida 

Zaradi rezultatov in posledic politike demokratskega guvernerja zvezne države New York  Couma in župana mesta New York Di Blasia (visoki davki in stopnja kriminala…), se je v zadnjih letih od tam izselilo mnogo prebivalcev, največ v zvezno državo Florido. med temi je tudi rojeni Newyorčan Donald J. Trump, ki ima tam legendarno rezidenco Mar-a-Lago, kjer pa je guverner republikanec Ron De Santis (pred njim je 8 let bil Republikanec Scott, ki pa je sedaj senator…).

Demokratski guvernerji so na čelu zvezne države New York že neprekinjeno od leta 2007, na Floridi pa je oblast vse od leta 1998 čvrsto v rokah republikanskega guvernerja, ko je zmagal Jeb Bush. 

Razlike med zveznima državama New York in Florida  med državama so tudi zelo nazorno šrokazane na spodnji primerjalni tabeli, tudi kar zadeva aktualno situacijo v zvezi s COVID-19. Zvezna država New York ima daleč največje število okuženih in smrtnih primerov – slednjih cca četrtino, čeprav ima manj kot 1/16 prebivalstva ZDA!  

Kot je tudi razvidno iz tabele, pa ima Florida tudi uravnotežen proračun in ničelno stopnjo davkov, New York pa primanjkljaj ob 8-% davčni stopnji!

b.c.

Mogoče vam bo všeč