Nekategorizirano

Tajkunu foruma 21 odpisali milijonske dolgove

Izkazalo pa se je, da Jankovićev primer odpisa dolgov nikakor ni edini. Tako rekoč “za hrbtom” je namreč ljubljansko okrožno sodišče v teh dneh naredilo veliko uslugo nekdanjemu prvemu možu propadlega prevozniškega podjetja Viator & Vektor Zdenku Pavčku. Okrožno sodišče v Ljubljani je izdalo sklep o odpustu obveznosti Zdenka Pavčka, nekdanjega šefa propadlega logističnega velikana Viator & Vektor. Ko bo ta sklep postal pravnomočen, bo Pavček rešen 14,5 milijona evrov dolga, kolikor so ga upniki prijavili v njegovem osebnem stečaju. Skoraj celoten Pavčkov dolg izhaja iz poroštev, ki jih je dal za posojila družb iz skupine V & V, za katero je ostalo okoli 300 milijonov evrov dolgov, piše tudi spletni portal kamion-bus.si.

Vrednejšega premoženja Pavček ob stečaju ni imel, saj je vse premoženje prenesel na bližnje, so se pa v stečajno maso stekali njegova pokojnina ter prihodki iz dediščine. Največji upniki Zdenka Pavčka so Gorenjska banka s 7,8 milijona, Factor banka s 4,6 milijona in DUTB z okoli dvema milijonoma evrov pogojnih terjatev.

Pavček je sedaj očitno rešen bremena dolgov, podobno kot Zoran Janković. Oba pa imata skupni imenovalec – to je Milan Kučan in njegov Forum 21. Medtem pa mediji še naprej imenjajo “velike” korupcijske grehe ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec. Postavljajo se namreč primerjave med nekaj sto evri, ki jih je prispeval gostitelj, ter več deset milijoni dolga, ki bodo šli na račun davkoplačevalcev. Sramota!

 

Mogoče vam bo všeč