Nekategorizirano

»Sultan« Erdogan Armeniji zagrozil z vojno

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dejal, da je Armenija z napadom na Azerbajdžan znova pokazala, da predstavlja največjo grožnjo miru in stabilnosti v regiji.

“Turško ljudstvo je danes, kot vedno, z vsemi razpoložljivimi sredstvi skupaj s svojimi azerbajdžanskimi brati,” je dejal Erdogan v sporočilu, objavljenem na Twitterju. Prav tako  turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je dodal, da mednarodna skupnost znova kaže, da ima dvojna merila, in primer neprimernega odziva na provokativno agresijo Armenije.

“Na žalost  trojka iz Minska, ki se  skoraj 30 let obnaša brez posebne in poglobljene pozornosti, še zdaleč ne deluje na  rešitvi  problema. Armensko ljudstvo poziva, naj se bori za svojo prihodnost proti vladi in tistim, ki jih potiskajo v propad in jih uporabljajo kot lutke. Svet pozivajo, da Azerbajdžanu stoji ob strani v boju proti okupaciji in zlu.”

Erdogan  bi naj   po telefonu govoril z azerbajdžanskim kolegom Ilhamom Alijevim in  bil ponovno prepričan v njegovo  odločno in trdno držo v boju zoper »okupatorja« njihovega ozemlja.

Dodal je, da je v tem pogovoru znova poudaril, da bo Turčija še naprej podpirala Azerbajdžan in njegovo bratsko ljudstvo pod geslom “En narod, dve državi”. Zveni nekam znano tole. Celo iz neke  bližnje politične okolice.

Tale »Sultan« pravzaprav zelo dobro »igra« ali brenka na zelo zapeljive in na trenutke nerealne politične strune, ki dolgoročno škodujejo prav tistemu  komu je namenjena podpora. In iz vsakega takšnega vsiljevanja svoje  podpore in pomoči  drugemu želi politično in geostrateško unovčitev. Za enkrat mu to zelo »turško« uspeva. Kaj pravzaprav to pomeni? Po tihem dovoljenje da igra lokalnega islamskega »nadzornika« za regijo okoli sebe, s poudarkom na nekatere nekdanje sovjetske republike, ki so danes islamsko orientirane.  Ali jim to turško bratenje koristi je pa drugo vprašanje.

Vane T. Costa

 

Foto: Gargule.net

Mogoče vam bo všeč