Nekategorizirano

Število okužb z novim koronavirusom v svetu preseglo 25 milijonov, zaradi covida-19 umrlo več kot 850.000 ljudi

Število potrjenih okužb z novim koronavirusom v svetu je po podatkih ameriške univerze Johnsa Hopkinsa preseglo 25 milijonov. Prednjačijo ZDA s skoraj šestimi milijoni primerov, sledi Brazilija s skoraj 3,9 milijona, na tretjem mestu pa je po novem Indija z več kot 3,5 milijona okužbami prehitela Mehiko. Skupaj je na svetu zaradi bolezni covid-19 umrlo že več kot 850.000 ljudi.

Kot so v nedeljo zvečer še izračunali ameriški raziskovalci, so tudi po številu smrtnih primerov zaradi covida-19 na prvem mestu ZDA z več kot 183.000 smrti. Sledita jim Brazilija z več kot 120.000 in Mehika z okoli 64.000.

Na posebni spletni strani univerze Johnsa Hopkinsa sicer redno posodabljajo podatke, ki so tako ponavadi višji od uradnih, ki jih vodi Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). So pa morali nekajkrat na univerzi svoje podatke že tudi popraviti navzdol, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po drugi strani podatki o potrjenih primerih ne odražajo dejanske slike razširjenosti novega koronavirusa.

V zadnjem času sicer po številu na novo potrjenih okužb v svetu prednjači Indija, ki je tako s tretjega mesta že izrinila Mehiko. Tam zdaj dnevno potrdijo tudi po skoraj 80.000 okužb.

Vir: politikis.si

Mogoče vam bo všeč