Nekategorizirano

Otroci so znova na šolskih poteh, bodimo pozorni nanje

Ministrstvo za infrastrukturo in Javna agencija za varnost prometa sta v sodelovanju z Osnovno šolo Venclja Perka v Domžalah pripravila priložnostni dogodek ob začetku novega šolskega leta, s katerim smo opozorili na pomen prometne varnosti in odgovornega ravnanja v prometu.


Minister Jernej Vrtovec, v. d. direktorja AVP Jože Hribar ter ravnateljica OŠ Venclja Perka Petra Korošec so simbolično pospremili otroke pri varnem prehodu čez cesto.

Minister Vrtovec je v izjavi številnim navzočim predstavnikom medijev spregovoril nekaj besed o prometni vzgoji otrok in odgovornosti, ki jo imamo  odrasli, da poskrbimo za njihovo varnost.

Poudaril je, da so otroci znova na poteh v šolo, zato moramo biti pozorni nanje. Voznike je pozval, da vozijo strpno in odgovorno do vseh udeležencev v prometu, še posebej najmlajših. Otroci so v prometu slabše vidni, prav tako pa težko predvidijo nevarne situacije. Vozila kasneje opazijo in ne znajo dobro presoditi njihove oddaljenosti ter hitrosti, prav tako težje določijo smer, iz katere prihaja zvok vozila. Njihovo ravnanje usmerjajo predvsem radovednost, čustva in dogajanje okoli njih, manj pa razum, zato morajo biti vozniki nanje vselej pozorni in jim vedno prepustiti prednost na prehodih za pešce, je še povedal minister Vrtovec.

Ob tem je minister pozdravil dejstvo, da se je začelo šolsko leto, opozoril pa je tudi na posebne okoliščine zaradi koronavirusa, ki terjajo od vseh nas odgovorno ravnanje, če želimo, da bo potekalo čim bolj normalno.

Mogoče vam bo všeč