Vir: Avaz.ba
zanimivoŽivljenje

Starši, ki otrokom berejo pred spanjem, naj upoštevajo to navado

Starši, ki otrokom berejo pred spanjem, naj upoštevajo to navado. Psihologi namreč pravijo, da medsebojna navada branja in poslušanja zbliža družino, pri otrocih pa poveča koncentracijo.  Dokazano je, da otroci, katerih starši kasneje v življenju berejo pravljice, bajke ali zgodbe, dosegajo veliko boljše rezultate kot njihovi vrstniki, katerih starši pred spanjem niso brali. 

Navadite jih na knjige

Tako otroci, ki so jih starši že od malih nog navajeni knjig, saj najstniki nimajo težav z učenjem in branjem, ampak danega branja pristopajo z radovednostjo in razumevanjem.

Zgodbe za lahko noč dolgoročno vplivajo na otrokovo psiho in kognitivne sposobnosti. Dokazano je, da dekleta in fantje, ki svoj prosti čas namesto gledanja televizije preživijo s knjigo, kot odrasli dosegajo odlične socialne stike in poslovni uspeh.  

Trditve psihologov

Hkrati se lahko pohvalijo z drugimi lastnostmi, kot so zavidljiv besedni zaklad, modrost in splošno znanje na vseh področjih življenja.

Psihologi verjamejo, da bi morali starši vztrajati pri nakupu knjig in si vzeti prosti čas, da bi svojim potomcem skozi druženje in branje omogočili srečnejše in preprostejše življenje.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:zanimivo