Nekategorizirano

Stadion, vreden 2,6 milijarde dolarjev, naj bi odprl svoja vrata

Gradnja stadiona SoFi v Los Angelesu se bliža koncu, prejšnji teden pa so fotografi fotografirali notranjost tega veličastnega objekta, ki se ponaša z nazivom najdražjega stadiona na svetu.

Na voljo je tudi igralnica

Novi dom dveh moštev NFL, skupaj s spremljajočo infrastrukturo stane kar pet milijard dolarjev, od tega sam stadion predstavlja najmanj 2,6 milijarde. Stadion je osrednji del kompleksa Hollywood Park v Inglewoodu, ki vključuje tudi dvorano za 6000 ljudi, zgradbe z 18.000 kvadratnimi metri pisarniškega prostora, igralnico in seveda ogromno parkirišče.

Sam stadion ima kapaciteto 70.000 sedežev, ki jih je mogoče po potrebi razširiti na 100.000. Zaradi pandemije koronavirusa je gotovo, da prvi gledalci ne bodo sprejeti pred letom 2021.

Stadion je delno zakopan v tla, tribune pa so pokrite z veliko nekoliko prozorno streho. Idejno zasnovo hollywoodskega parkovnega stadiona je izdelalo znano podjetje “HKS Architects”, katerega arhitekti so zasnovali številne velike in drage stadione in dvorane v ZDA.

Gradbena dela na stadionu in podporni infrastrukturi so se začela novembra 2016 in bodo pripravljena na začetek nove sezone NFL.

Mogoče vam bo všeč