Nekategorizirano

Ali poznate jasen znak, ki vam pove ali ste preboleli korona virus ?

Izraelski medicinski strokovnjaki so ugotovili, da je to najpogostejši simptom, ki se pojavi pri bolnikih, okuženih s korono. Ko se države po vsem svetu soočajo z močnim skokom števila ljudi, okuženih s koronavirusom, številni medicinski strokovnjaki že mesece preučujejo bolnike, ki trpijo za Covid-19, da bi ugotovili, kako napada telo.

Študija iz Jeruzalema je razkrila nekaj, kar bi morali vsi vedeti: 50 odstotkov bolnikov s kovidom ima splošno slabost po boju z virusom, ne glede na to, ali gre za hujšo ali blažjo klinično sliko. “Najmanj polovica kovidovih bolnikov še vedno trpi zaradi splošne šibkosti in težav z dihanjem tedne in morda mesece po okrevanju, v skladu s predhodnimi rezultati izraelske študije,”

Pljučni inštitut v Medicinskem centru Share Zedek v Jeruzalemu je v nedeljo sporočil svoje ugotovitve, ki se nanašajo na ducate bolnikov z boleznijo Covid-19, od blagih do zmernih in hudih stanj. Približno 50 odstotkov jih je imelo enak simptom – splošno oslabelost po okrevanju, ki ni povezana z resnostjo bolezni.

Poleg tega so raziskave pokazale, da imajo lahko bolniki z blažjo klinično sliko dolgotrajno poškodbo pljuč.

“Med simptomi, ki smo jih preučevali, smo pri večini preiskovancev našli splošno šibkost, kašelj in / ali težko dihanje, fibrozo / pljučno embolijo, obstrukcijo in sum pljučne hipertenzije,” je povedal profesor Gabriel Izbiki, direktor Pljučnega inštituta, ki je začel študijo.

 

 

Mogoče vam bo všeč