Nekategorizirano

Sreda v sredo: Janez Erjavec pred 56. sejmom AGRA 2018

Sogovornik tokratne oddaje Sreda v sredo je Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, organizatorja letošnjega 56. Mednarodnega kmetijsko živilskega sejma AGRA 2018. “Sejem nove generacije,” takšen je namreč delovni slogan letošnje sejemske prireditve, odpira svoja vrata to soboto, 25. avgusta. 

Na 71.300 m2 razstavnih površin bo vrhunske izdelke s področja kmetijske tehnike, pridelave in predelave ter prehrane predstavilo več kot 1.840 razstavljavcev iz 34 držav. Sejemsko dogajanje bo živahno z aktualnimi strokovnimi posveti, poslovnimi, stanovskimi in družabnimi srečanji ter tržnicami, pokušnjami, tekmovanji in zabavnimi dogodki.

Sveže vizije sejma AGRA bo podkrepila vrhunska ponudba razstavljavcev s področja kmetijstva in živilstva. Tudi letos bodo predstavili najnovejšo tehnologijo in vodilne svetovne blagovne znamke kmetijske mehanizacije in opreme. Veliko novega bo na področju gozdarske mehanizacije, pri opremi in sredstvih za pridelavo človeku in okolju prijaznih živil ter gostinski opremi. V ogled, v pokušnjo in v nakup bodo vrhunski pridelki, prehranski izdelki, jedi in vina slovenske živilsko predelovalne industrije in dopolnilne dejavnosti kmetij. Vinska hala bo prekipevala od ponudbe slovenskih vinarjev, ob njih pa se bodo predstavili ponudniki vinogradniške in vinarske opreme.

Mogoče vam bo všeč