Nekategorizirano

Dejan Židan, od kravjega mastitisa do drugega človeka države

Danes je 23. avgust, vseevropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, nacionalsocializma, fašizma in komunizma. Ko je leta 2009 Evropski parlament sprejel resolucijo o evropski zavesti in totalitarizmu, datuma 23. avgust ni bil izbran naključno. Na ta dan leta 1939 sta nacistična Nemčija in komunistična Sovjetska zveza sklenili pakt Ribbentrop-Molotov o nenapadanju in hkrati izrazili svoje interese v Evropi. Danes se celotni demokratični Evropi z različnimi prireditvami spominjajo milijonov žrtev, ki so zaradi nacizma, fašizma in komunizma izgubile svoja življenja. Vsi trije totalitarni sistemi so povzročili smrt 275 milijonov ljudi, samo komunizem preko 200 milijonov. V Sloveniji se število žrtev totalitarnih režimov gilbje okoli 100 tisoč, in tudi pri nas največji del na račun komunističnega terorja po 15. maju 1945, ko se je uradno končala druga svetovna vojna.

Vsi nacionalni parlamenti v državah Evropske unije so ratificirali evropsko resolucijo o zavesti in totalitarizmu. Sramotna izjema je Slovenija, v kateri je sprega levičarskih strank v Državnem zboru preprečila njeno ratifikacijo, s katero bi kot država simbolično dokazali privrženost evropskim vrednotam. Najbolj glasni nasprotniki ratifikacije resolucije v DZ so bili reformirani komunisti SD, na čelu katerih je Dejan Židan. Do danes še kmetijski minister v odhajanju, z današnjim dnem pa bo postal drugi človek države Slovenije, ker ga bo sprega levičarskega šestorčka, ki ima od prejšnjega petka kar 55 glasov, izvolila za predsednika Državnega zbora. 

Dejan Židan, za katerega sem prepričan, da razen zgodovinskega partijskega gradiva, doslej v roke ni vzel zgodovinskih knjig (ljubša mu je znanstvena fantastika), ki našo polpreteklo zgodovino prikazujejo skozi prizmo realnih zgodovinskih dejstev, ki na borčevskih proslavah rohni o nevarnostih nacizma in fašizma in preteče opozarja pred nevarnostjo orbanizacije Slovenije, če bi prišla na oblast SDS in Janez Janša, bo postal praktično najmočnejši človek države. V njem je zloglasni miljardel Soroš, ki so mu vrata pokazali tako Madžari, kakor tudi Italijani, dobil skupaj z njegovo evropsko poslanko Fajonovo najbolj zvestega apologeta.

In čeprav se današnja izredna seja Državnega zbora zgolj po naključju pokriva z vseevropskim dnevom spomina na žrtve vseh totalitarnih režovom, bo “inštalacija” Dejana Židana za predsednika slovenmskega parlamenta še ena klofuta evropskim vrednotam, ki so sicer tuja oblastnemu levičarskemu  šestorčku.

Kakih 25 let nazaj se je Dejan Židan kot mladi veterinar v soboški izpostavi VURS-a ukvarjal z epidemijo kravjega mastitisa na Goričkem.Koliko napora sem moral vložiti, da je v kamero nacionalne TV v celoti povedal stavek, brez da bi se ustavil ali zmotil. Za vsak primer smo mu ga napisali. Od borca proti kravjemu mastitisu se je v zadnjih osmih letih Dejan Židan spremenil v partijskega aparatčika po volji Kučanove globoke države, ki je z današnjim dnem dočakal “plačilo” v obliki sedeža prvega med enakimi v Državnem zboru, v obliki prestižnega službenega Audija, s statusom varovane osebe, ki se bo lahko na proslavah še naprej drla “smrt fašizmu, svoboda narodu!”

Ps.

Gospod/tovariš predsednik Državnega zbora, svojemu partijskemu kolegu, ki bo postal minister za kulturo, pa čim prej naroči, da objektom v Murski Soboti, ki jih že vse od letošnjega maja krasijo napisi “SVI PROTI JANŠE” v trenutku dodeli status kulturnega spomenika državnega pomena.

Boris Cipot,za katerega je Dejan Židan pred 3 leti dejal, da sodi med “črne novinarje!”

Mogoče vam bo všeč