Nekategorizirano

SREČKO HVAUC COVIDPOLITKOLESARJEM: “Zamenjajte zarjavela kolesa za neudobne skafandre”

Šokantno! UKC Maribor in UKC Ljubljana iščeta prostovoljce za pomoč. Zaradi trenutnih epidemioloških razmer, ki jih je povzročil nenevaren virus, ki je, po navedbah razsvetljenih in nadnaravno obdarjenih poznavalcev, svetovni nateg mračnih sil.  V Sloveniji pa je za vse tako ali tako kriv Janša, ki situacijo spretno izkorišča, da končno spet lahko škodi vsem poštenim in pridnim Slovencem.

Nedolžna gripica je samo dan poprej napadla kar 2605 pomehkuženih oseb, ki bodo verjetno sadomazohistično uživali v neizmernih bolečinah in v dolgotrajnem okrevanju. Kar 8 oseb je ob tem spet omagalo (8 takih, ki bi zanesljivo še želeli živeti, takih, ki imajo svoje sorodnike, prijatelje, sodelavce,… Tiste, ki so jih imeli radi in ki jih bodo zelo pogrešali). Na intenzivni negi se je tistim z najbolj resnimi zapleti pridružilo še 100 novih. In sedaj so začeli odpovedovati še zdravstveni delavci. Tisti, ki bi ja morali najbolje poznati bolezni in so pred njimi dobro zaščiteni. Vendar pa je več kot očitno, da pregorevajo v hermetično zaprtih skafandrih. In da tudi oni niso imuni na take pravzaprav namišljene, nedolžne gripice. In zato naše zdravstvene ustanove prosijo za pomoč.

Z velikim spoštovanjem in hvaležnostjo se klanjam vsem zdravstvenim delavcem, ki se borijo za zdravje in življenja. Ne za svoja, za življenja drugih in pri tem izpostavljajo svoja. Nemogoči pogoji dela, delovni čas brez vseh razumnih omejitev, ločenost   od družinskih članov, visoka izpostavljenost okužbam. In vsega tega ne vidijo, še manj pa cenijo tisti, ki se požvižgajo na zaščitne ukrepe. Če s tem ogrožajo sebe še mogoče razumem, v nobenem primeru pa ne odobravam. Taki, ki se ne držijo navodil, bodo v zdravstvu, ki ga financira predvsem večina, ki upošteva ukrepe, kljub temu deležni zdravstvene pomoči. Nekdo bo moral zaslužiti za prispevke, iz katerih bodo dobili plačano bolniško nadomestilo, nekdo bo moral pokriti škodo v družbi, ki nastaja zaradi bolezni, ki bi se ji lahko v določeni meri izognili.

Ko sem gledal proteste politkolesarjev, sem opazil mnogo ljudi, ki so kršili pravila, s katerimi se je skušalo zajeziti širjenje korona virusa. Še več, to so delali z odkritem zaničevanjem do tistih, ki jim je mar za svoje zdravje in zdravje tistih okoli njih. Kake maske, še v šoli jih ne potrebujejo. Prepoved druženja je popolnoma nesmiselna, celo posega v temeljne človekove pravice. To, da s tem ogrožajo zdravje drugih, pa seveda  ni noben poseg v pravice drugih. Na svetu je samo njihova pravica. Grdobe egoistične.

Seveda so vso to svoje sprevrženo obnašanje zapakirali v boj za pravice in dobrobit vseh ljudi, za boljšo družbo in lepšo prihodnost Slovenije. Srce se mi je paralo, ko sem gledal te nesebične junake, ki se žrtvujejo za druge, ki se razdajajo v svoji skromnosti in dobroti. Žal zaradi sedanje vlade, ki nikakor ne razume njihove dobrohotnosti, niso uspeli uspeli doseči vseh svojih plemenitih ciljev. A ponuja se jim sijajna priložnost. Sedaj lahko svoje humano poslanstvo dosežejo s prostovoljnim delom v bolnišnicah. Četica tistih politkolesarjev, ki že po videzu in stasu izžarevajo neizmerno energijo, ki pokajo od zdravja, ki jim gripica pač ne more do živega, ki so iskreno postavili soljudi visoko na prvo mesto, dajte, prijavite se v prostovoljne odrede, ki bodo pomagali bolnikom ter izmučenim in zdesetkanim zdravstvenim delavcem. Imate voljo, dober namen, dobro vodstvo in nasvete vaših zdravstvenih ekspertov. Torej politkolesarji, vrzite proč stara, odslužena in zarjavela kolesa. Čakajo vas udobni skafandri.

 

Srečko Hvauc

Nekdanji poslanec                                                                                                                                           

                                                                                                                                             

       

Mogoče vam bo všeč