Nekategorizirano

SPOZNAJTE SVETLANO SLAPŠAK, KI PIŠE ZA VEČER IN SOVRAŽI DESNICO

Spoznajte Svetlano Slapšak. ki pod geslom “ustavite desnico”, piše neumne članke. Ni pa bila pregnana z beograjske fakultete zaradi svojih političnih stališč, kakor rada sama pripoveduje, temveč so jo, po trditvah ene od tedanjih prič dogajanja, ki je resnico razkrila na spletnem portalu B92, odpustili.

“Ona je v Beogradu na Inštitutu za književnost in umetnost v 80-ih izgubila službo,” do tega pa je prišlo, ker je zaprosila za finančna sredstva za študijsko izmenjavo v tujini, na katero pa, kot se je kasneje izkazalo, ni nikoli odšla. “Denar je zadržala in zapravila in se zlagala, da je odšla v tujino«

“Disciplinska komisija je na koncu odločila, da Svetlani Slapšak preneha delovno razmerje” na Inštitutu za književnost in umetnost. Slapšakova se je zaradi odločitve disciplinske komisije pritožila na takratno tako imenovano sodišče skupnega dela, a ni nič pomagalo. Zadeva je bila namreč jasna; Slapšakova je s prevaro od inštituta dobila denarna sredstva, ki jih je zapravila, namesto da bi jih namenila študijski izmenjavi, za katero je zaprosila.

Izgleda, da v Srbiji, za razliko od Slovenije, še vedno raje čuvajo arhive, kot da bi jih uničevali. Namreč, ravno arhivi pogosto skrivajo nelagodno resnico, za katero bi nekateri radi videli, da ostane zakopana. Ravno tako lahko vidimo, kako so v Srbiji še v času Jugoslavije znali opraviti s paraziti, ki so samo kradli. V Sloveniji, po drugi strani, si je Slapšakova lahko ustvarila profesorsko kariero na filozofski fakulteti.

 

Mogoče vam bo všeč