Nekategorizirano

Spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije, tako zaradi sebe kot zaradi drugih

Zaradi izjemnega povečanja števila okuženih in s tem poslabšanja epidemiološkega stanja v državi bodo policisti v naslednjih dneh z različnimi skupni nadzori z zdravstveni inšpektoratom in drugimi pristojnimi inšpekcijskimi službami, samostojnimi nadzori, varovanjem javnih zbiranj ter pri  izvajanju rednih nalog, še posebej pozorni na upoštevanje priporočil strokovnjakov in sprejetih zakonov ter odlokov, ki odrejajo posamezne ukrepe za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni.

Čeprav so prepovedi, še posebej tiste, ki močno vplivajo na družabno življenje ljudi, za vsakega posameznika neprijetne, je njihovo spoštovanje izjemnega pomena za dobro nas vseh. Še posebej zaradi najbolj ranljivih skupin, za katere bi bila okužba s korona virusom lahko usodna.

Policisti zato znova pozivajo: Ravnajte odgovorno, spoštujte ukrepe za zajezitev epidemije korona virusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih, saj lahko le vsi skupaj z odgovornim in samozaščitnim vedenjem ustavimo širjenje virusa.

Sporočilo je jasno, policija b pomagala pri opravljanju nadzora  nad izvajanjem odlokov, ukrepov, za potrebe zdravstvenega inšpektorata, prav tako pri izvajanju svojega rednega dela bo ob zaznavi kršitve odlokov o zbiranjih bo opozarjala. V določenih primerih pa bo podala tudi predloge za sankcioniranju v obliki  izrekanja glob kršilcem. Nobeden si ne želi biti  okužen, bolan, priklopljen na aparate, prav tako si ne želi nobenega od bližnjih v podobni situaciji.
Bodite, odgovorni , ravnajte prav, ostanite zdravi!

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč